Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple zorgt voor verkoopverbod Samsung Galaxy Tab 10.1

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2011, 19:56 CategorieAndroid

Samsung moet de verkoop haar nieuwe Galaxy Tab 10.1 tablet in Europa per direct stoppen. Dit is het besluit van een Duitse rechtbank, waar Apple recentelijk een rechtszaak om patenten schending heeft gestart. Apple heeft in meerdere landen rechtszaken tegen Samsung aangespannen voor het schenden van patenten en het kopiëren van Apple producten in de Galaxy productseries en na Australië lijkt nu Europa een verkoopverbod voor de Galaxy Tab 10.1 te krijgen.

De uitspraak geldt voor heel Europa, behalve Nederland. In Nederland gelden namelijk andere regels en moet Apple een aparte procedure opstarten, welke overigens al ingang is gezet. Samsung kan in beroep gaan tegen de uitspraak, wat over een maand behandeld zal worden. Tot die tijd moeten alle betreffende Galaxy Tabs 10.1 uit de Europese schappen verdwijnen. Het is overigens nog niet geheel duidelijk of de Duitse rechter daadwerkelijk de bevoegdheid heeft om het verbod voor heel Europa uit te spreken. Bovendien zal de druk op de Nederlandse uitspraak nu alleen maar toenemen.

Mocht Samsung de verbod negeren en toch producten verkopen dan kan dit een 250.000 euro kostende boete opleveren voor iedere overtreding en bij langdurig overtreden kan dit resulteren in een gevangenisstraf van 2 jaar.

De Nederlandse rechtszaak staat deze week nog gepland dus we zullen snel horen of ook wij voorlopig niet op de Galaxy Tab 10.1 hoeven te wachten. Apple heeft op deze manier eindelijk haar zin, maar of het goed is voor de concurrentie en de keuzevrijheid van de consument moeten we afwachten.

Update 12/08 10.45: Samsung gaat in hoger beroep wat op 25 augustus voor de rechter komt.

Bron: BusinessInsider
Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.