Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Pad Slider Android 3.2 update en hands-on video

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2011, 11:34 CategorieAndroid

De ASUS Eee Pad Slider wordt in Nederland begin september pas verwacht, maar in een aantal landen in Azië is de tablet reeds gelanceerd. De Slider is de grote broer van de Eee Pad Transformer en beschikt over een uitschuifbaar toetsenbord. Ook zou de Slider gelanceerd worden met Android 3.1 als besturingssysteem, maar inmiddels heeft ASUS laten weten dat de tablet al met Android 3.2 uitgerust zal zijn.

De Android 3.2 firmware update brengt onder meer de ‘Zoom te fill screen‘ functie voor Android 2.x applicaties, betere hardware acceleratie en wat bugfixes. We hebben de afgelopen weken al wat hands-on video’s van de Slider gezien, maar het blijft interessant om de tablet in actie te zien. Netbooknews heeft de Slider in handen weten te krijgen en vergeleken met de Eee Pad Transformer.

Qua specificaties zijn beide tablets aardig gelijk. Zo beschikken ze beiden over een Tegra 2 dual-core processor, 1GB aan RAM geheugen, een 10.1 inch IPS display, twee camera’s, een microSD card reader en een miniHDMI uitgang voor Full HD weergave. Voor de USB poorten moet je het optionale keyboard dock kopen bij de Eee Pad Transformer terwijl de Slider standaard over een volwaardige USB 2.0 poort beschikt. Het belangrijkste verschil is natuurlijk het uitschuifbare toetsenbord. Voor de volledige lijst aan verschillen en overeenkomsten verwijzen we je naar dit artikel.

Video: ASUS Eee Pad Slider vs Eee Pad Transformer

Netbooknews is vooral erg enthousiast over de slider mechanisme, het design en de solide bouw van de Eee Pad Slider, maar ook zij komen tot de conclusie dat er verder weinig verschillen tussen beide tablets zitten. Wanneer het voor jou belangrijk is altijd en keyboard bij de hand te hebben, zonder een los dockingstation, dan is de Eee Pad Slider wellicht de betere keus. Ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan hier nog een vergelijking tussen de Eee Pad Slider en Eee Pad Transformer.

De Eee Pad Slider zal begin september in Nederland te koop zijn voor 499,00 euro. Hiervoor krijg je 32GB aan opslaggeheugen en kun je kiezen uit een bruine of witte versie. Bij Yorcom is de Slider reeds als pre-order te bestellen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.