Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Eee Pad Slider versus ASUS Eee Pad Transformer (video)

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2011, 10:37 CategorieAndroid

We hebben al wat hands-on video’s van de ASUS Eee Pad Slider gezien, maar interessant is om te zien hoe de tablet presteert en functioneert ten opzichte van de ASUS Eee Pad Transformer, de meest populaire Android tablet van dit moment. Tabletbite.com heeft de twee tablets eens grondig vergeleken.

De twee tablets lijken erg veel op elkaar wat betreft de hardware, het display en de features, maar toch zijn er genoeg verschillen te ontdekken. Beide tablets beschikken over het Android 3.x (afhankelijk van de update) besturingssysteem, een Tegra 2 processor, 1GB aan RAM geheugen en 32GB (De Transformer komt ook in 16GB) aan opslaggeheugen. Ook zijn is zowel de Transformer als de Slider voorzien van een 10.1 inch IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, Wifi, Bluetooth, mini HDMI, een microSD card slot, een 1.2 megapixel camera op de voorzijde en een 5 megapixel camera op de achterzijde.

De Slider heeft een geïntegreerd keyboard en beschikt over een volwaardige USB poort, terwijl de Transformer twee USB poorten en een SD card reader krijgt via het optionele keyboard dock.

Het belangrijkste verschil tussen beide modellen is het design en de bouw. De Slider heeft een keyboard wat in- en uitgeschoven kan worden terwijl de Transformer een typische tablet is waar een keyboard dock op aangesloten kan worden. De Slider ligt qua afmetingen, gewicht en functionaliteit net tussen de Transformer met en zonder keyboard dock in. Ook oogt de Slider net wat chiquer en geraffineerder dan de Transformer. Beide tablets hebben overigens een solide bouw en voelen degelijk aan. Wat details;

Eee Pad Transformer

 • 271 x 171 x 12.98 mm
 • 680 gram (met keyboard dock meer dan 1 kilo)
 • USB aansluiting alleen in docking station
 • Uitgebreid optioneel keyboard dock met trackpad (cursor)
 • Speakers zijn aan de zijkant geplaatst
 • 8 uur batterijduur (meer dan 14 uur met keyboard dock)

Eee Pad Slider

 • 273 x 180 x 17.7 mm
 • 886 gram
 • geïntegreerde USB 2.0 aansluiting
 • Beperkter geïntegreerd keyboard zonder trackpad (cursor)
 • Speakers zijn aan de achterzijde geplaatst wat audio lastig te horen maakt in sommige situaties en wanneer het keyboard ingeschoven is
 • 7,5 uur batterijduur

Video vergelijking

In deze video wordt er vooral gekeken naar de buitenkant, het scherm, het keyboard en de features.

In deze video wordt er gekeken naar de software, de batterijduur, de prijzen en worden er conclusies getrokken.

In Nederland is de Eee Pad Transformer te koop vanaf 399,00 euro (16GB zonder keyboard dock) en zal de Slider eind september te koop zijn voor 499,00 euro (32GB). Momenteel is de Eee Pad Slider reeds te pre-orderen bij onder andere Yorcom.

Conclusie

Beide tablets hebben veel van elkaar weg, maar het belangrijkste verschil zit hem in het keyboard. De Slider is zwaarder en wat groter dan de gemiddelde tablet, maar daarvoor krijg je wel alle aansluitingsmogelijkheden en een geïntegreerd keyboard. Je zou kunnen zeggen dat de Slider geschikter is voor mensen die het merendeel van de dag productief bezig zijn met een keyboard terwijl de Transformer is voor mensen die het keyboard er zo nu en dan eens bij pakken. Geen van beiden is over het algemeen genomen de betere keuze.









 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  26 september, 2011 om 19:35

  Geachte redactie,
  Recent heb ik een Asus Eee Pad Transformer aangeschaft. Mooi apparaat maar helaas werkt de email niet via Exchange. Vandaag heb ik hetzelfde geprobeerd bij een Samsung Galaxy Tab 10.1 en een Sony Tab S en ook daar werkt dit niet. In de testen lees ik hier nergens iets over terwijl dit een ernstige tekortkoming is voor (zakelijke) gebruikers. De technische support van Asus geeft als antwoord dat er een firmware update van Asus komt die dit probleem oplost maar kan niet aangeven wanneer dit beschikbaar komt. Vreemd dat het ook op Samsung en Sony niet goed werkt. Dan denk je toch eerder aan een probleem in Android 3.2 Graag uw reactie.
  Vr.gr.,
  Peter

  • Martijn
   26 september, 2011 om 19:49

   De kans is inderdaad erg groot dat het aan Android ligt aangezien daar 99 procent van alle software op je tablet vandaan komt. Als het ook op andere tablets inderdaad niet werkt lijkt me het duidelijk en absoluut een slechte zaak gezien de zakelijke markt een belangrijke is. Ik zal zelf ook eens informeren bij ASUS e.d. Wellicht dat je meer mensen tegen komt met hetzelfde probleem als je de vraag stelt op de productpagina van de Transformer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.