Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste hands-on video’s Sony Tablet P

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2011, 19:25 CategorieAndroid

Nadat vandaag de Sony Tablet S en Sony Tablet P officieel gepresenteerd waren doken gelijk de eerste hands-on ervaringen van beide tablets op. Ook zijn er eerder al reviews van de Tablet S onder embargo gemaakt waarvan we later een overzicht geven. Hieronder vind je de eerste video’s met als ster de Sony Tablet P met twee 5.5 inch displays en PlayStation certificering.

De tablet P zal (al is het bij het Wifi-only model via een update) beschikken over Android 3.2 als besturingssysteem, een Tegra 2 processor, Sony’s PlayStation integratie, Wifi, optioneel 3G, twee camera’s, 4GB aan intern opslaggeheugen, een microUSB poort en een volwaardige SD card reader. Het display moet volgens Sony zeer diepe zwart waarden en heldere wit waarden geven door de TruBlack techniek. Sony heeft qua software het applicatie menu een make-over gegeven, een remote control app toegevoegd en DLNA ondersteuning geïntegreerd. Met DLNA gecertificeerde apparaten kun je zo eenvoudig content uitwisselen binnen je thuisnetwerk.

De Tablet P is voornamelijk geschikt als gaming tablet en biedt verschillende functies bij het gebruik van beide schermen. Zo kun je het onderste display als afstandsbediening gebruiken wanneer je op het bovenste display een film kijken en kun je het onderste display als controller gebruiken wanneer je op het bovenste display een game speelt. Zowel de Tablet S als de Tablet P worden geleverd met een aantal Playstation games die vooraf zijn geïnstalleerd. Later dit jaar zal Sony haar Music Unlimited en Video Unlimited diensten lanceren waar video’s en muziek gedownload kan worden.

Het grote voordeel van de Tablet P is de mobiliteit van het apparaat. Je kunt de tablet eenvoudig opvouwen en in je binnenzak stoppen. Door het dubbele scherm hoef je jezelf ook geen zorgen te maken over krassen op het scherm wanneer de tablet in je binnenzak zit. Met 370 gram weegt de tablet ook nauwelijks iets.

De tablet P zal in Nederland begin januari verschijnen als Wifi plus 3G versie met een intern opslaggeheugen van 4GB. De prijs zal 599,00 euro zijn. De Tablet S moet eind volgende maand al in Nederland verschijnen en is inmiddels al exclusief te bestellen in de webshop van Sony.

Bronnen: Engadget, Slashgear, Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.