Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste Windows 8 tablet apps duiken op

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2011, 15:14 CategorieApplicaties

Ondanks dat Windows 8 pas eind 2012 zal verschijnen zijn er nu al ontwikkelaars aan het werk met applicaties voor het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Zo zijn er interface designs opgedoken van USA Today nieuws en een reis applicatie van Jetstream. De ontwikkelaars van deze apps hopen hierdoor een voorsprong te hebben op de concurrentie wanneer Windows 8 daadwerkelijk gelanceerd wordt.

In bovenstaande afbeelding is duidelijk te zien dat USA Today het uiterlijk van de Windows Metro user interface aanhoudt, welke Microsoft eerder dit jaar demonstreerde. Veel meer dan dat we in deze demonstratie zien weten we momenteel nog niet van Windows 8, maar volgende maand zal tijdens de ontwikkellaarsconferentie meer duidelijk worden. Daar zal Microsoft naar verwachting de eerste versies van het besturingssysteem en wellcht de eerste hardware meegeven aan ontwikkelaars.

Windows 8, wat overigens waarschijnlijk niet de daadwerkelijk naam wordt, krijgt een sterke focus op touch apparaten als tablets. Microsoft ziet nog steeds veel potentie in de tabletmarkt en vele fabrikanten hebben al aangegeven graag met Windows 8 in zee te willen gaan. Ergens in de tweede helft van 2012 zal Windows 8 waarschijnlijk verschijnen. Zal dit te laat zijn? Lees onze column over de kansen die Microsoft nog heeft in de tabletmarkt.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.