Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Firefox voor Android Honeycomb tablets onthuld

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2011, 21:15 CategorieApplicaties

Met de introductie van het voor tablets geoptimaliseerde besturingssysteem Android Honeycomb kon het natuurlijk niet lang duren voordat er ook voor tablets geoptimaliseerde browsers verschenen. Mozilla heeft nu de officiële Android tablet versie van Firefox aangekondigd. De Firefox browser voor smartphones bestond al en Fennecomb borduurt hier op voort.

De tablet versie maakt beter gebruikt van de schermruimte die tablets bieden door aanpassingen aan de user interface en functionaliteiten. Met de Firefox browser voor tablets is het mogelijk te surfen op het internet met gebruik van tabs zoals we ook van Firefox op de PC en Mac kennen. Verder is de browser qua uiterlijk aangepast om netjes in Honeycomb geïntegreerd te kunnen worden. Ook wordt de browser in de meest optimale manier weergegeven afhankelijk van of je werkt in portrait modus of landscape modus.

Zo verschijnen de tabs in landscape modus aan de linker of rechter zijde van het scherm en in landscape modus, met minder ruimte in de breedte worden de tabs als een groep geplaatst in het menu. Met behulp van de Awesomebar (interessante naam) kun je snel toegang krijgen tot belangrijke zaken als je favorieten en geschiedenis.

Op het eerste gezicht ziet Firefox voor tablets er zeer fraaiuit en kan het daadwerkelijk toegevoegde ervaring hebben voor de meest optimale tabletervaring. Momenteel is helaas nog niet bekend wanneer de bèta versie of uiteindelijke versie daadwerkelijk zal verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.