Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fusion Garage is TabCo; Grid 10 tablet en Grid 4 smartphone onthuld (video)

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2011, 18:53 CategorieBesturingssystemen

Het hoge woord is eruit; TabCo is geen Nokia en ook geen Microsoft, maar een verzonnen naam van Fusion Garage. Wellicht ken je dit bedrijf al, want twee jaar geleden brachten zij de JooJoo tablet op de markt. Dat was geen groot succes, maar de nieuwe Grid 10 tablet moet dat zeker worden. Zojuist is deze tablet, naast een gloednieuwe Grid 4 smartphone onthuld.

De Grid 10 is niet zomaar een nieuwe tablet. Garage Fusion heeft namelijk een compleet nieuw besturingssysteem ontwikkeld onder de naam Grid. Dit OS moet een wezenlijke verbetering en/of verandering zijn ten opzichte van Android en iOS. Zo werk je niet meer met pagina’s waarop je applicaties staat maar heb je een oneindig homescreen in de vorm van een grid met vierkantjes. Hierin kun je groepen van applicaties maken. De Grid 10 heeft een 10.1 inch 4-points capacitief display met de hoogste resolutie in de markt tot nu toe; 1.366 bij 768 pixels. Binnenin vind je Wifi, Bluetooth, optineel 3G, 512MB aan RAM geheugen, een Tegra 2 processor en 16GB aan opslaggeheugen. Qua aansluitingen beschikt de Grid10 over een microSD card reader en een docking poort waarmee de tablet via USB en HDMI aangesloten kan worden op andere apparatuur en accessoires. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich ook nog een 1.3 megapixel camera.

Applicaties kunnen gedownload worden in de Amazon Appstore en in een eigen Grid Shop. Leuke feature is dat je met je eigen handtekening in kunt loggen op je tablet.

Video’s Grid

De prijzen zijn ook gelijk bekendgemaakt en deze doen wel denken aan een high-end tablet. Zo moet de Wifi-only versie met 16GB aan geheugen 499,00 dollar gaan kosten en de Wifi + 3G versie met 16GB geheugen zal te koop zijn voor 599,00 dollar. Wie weet worden de dollars deze keer niet direct overgenomen en valt de prijs bij ons nog mee. Bij aankoop krijg je ook een ‘geavanceerde’ koptelefoon. De Grid 10 is vanaf vandaag te pre-orderen op de website van FusionGarage en op Amazon.com. Half september zal de tablet uitgeleverd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.