Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Grote voorraad zal tablets snel goedkoper maken’

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2011, 11:01 CategorieAndroid

In Amerika is de prijzenoorlog al volop aan de gang. Verschillende tablets, waaronder de Motorola Xoom, Acer Iconia Tab A500 en Toshiba Thrive, zijn in prijs verlaagd op de concurrentie beter aan te kunnen gaan en om de grote voorraden weg te kunnen werken. In Nederland merken we er nog weinig van, maar ook hier moet de prijzenoorlog binnenkort merkbaar zijn.

Eigen alle grote tabletfabrikanten behalve Apple hebben grote hoeveelheden tablets besteld door de hoge verwachtingen die men begin dit jaar had. De verkopen tot nu toe vallen voor de meesten tegen en dit betekent dat de voorraden groot zijn. Om het verlies te minimaliseren en de voorraden weg te werken zullen veel fabrikanten dan ook snel met prijsverlagingen komen. Zelfs ASUS moet aan prijsverlagingen gaan denken terwijl de Eee Pad Transformer een van de best verkopende Android tablets is. Dit komt doordat ASUS 700.000 tablets per maand liet verschepen en er maar 500.000 per maand verkocht werden. HTC en RIM hebben al aangegeven hun pijlen te richten op 2012 en Samsung hoopt nog successen te behalen met de Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9.

Vanaf september worden er twee golven met prijsverlagingen verwacht met uiteindelijk een gemiddelde prijs van 300 dollar voor een tablet tijdens de feestdagen.

Bron: Digitimes

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.