Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP produceert nog één partij TouchPad tablets

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2011, 10:30 CategorieHardware

De HP TouchPad is nu dan definitief aan zijn einde gekomen. Gisteren was er nog wat onduidelijkheid doordat een manager van het bedrijf aangaf dat de TouchPad wellicht nieuw leven ingeblazen zou worden, maar HP heeft vandaag op haar blog gemeld dat er nog één partij geproduceerd zal worden waarna het echt over is.

Toch zal de laatste serie TouchPad tablets niet aan de grote vraag kunnen voldoen aangezien het een zeer beperkte oplage is. Bij alle online en fysieke retailers is inmiddels geen TouchPad meer te vinden, maar de vraag van consumenten blijft zeer groot door de aantrekkelijke prijs van 99 dollar. De nieuwe voorraad moet over een paar weken in de VS arriveren maar onduidelijk is of HP dezelfde lage prijs voor deze modellen hanteert. Wel lijkt HP nog steeds hard te werken aan te ontwikkeling van webOS. Zo werd er gisteren een grote update aangekondigd die de functionaliteit van de TouchPad moet verbeteren.

Overigens was er al een nieuw 7 inch model van de TouchPad in productie, de TouchPad Go, toen HP de stekker uit het project trok. Verschillende leveranciers van componenten zitten nu met een voorraad aan onderdelen voor 100.000 tablets waar ze niks mee kunnen. HP heeft deze fabrikanten nog niet laten weten wat het plan van aanpak is. Wellicht dat de TouchPad Go onder een andere naam, en onder de vlag van een ander merk, alsnog het daglicht zal zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.