HP TouchPad nu te koop voor 99 dollar

20 augustus 2011 1 Minuut 8 Reacties
hp-palm-touchpad-tablet

Het is bijna niet te geloven, maar het zat er natuurlijk wel aan te komen. HP heeft haar TouchPad in Canada en de VS inmiddels afgeprijsd naar een spectaculaire 99 dollar voor de 16GB versie en 149 dollar voor de 32GB versie. Dit komt neer op zo'n 400 dollar korting per tablet.

Het is bijna niet te geloven, maar het zat er natuurlijk wel aan te komen. HP heeft haar TouchPad in Canada en de VS inmiddels afgeprijsd naar een spectaculaire 99 dollar voor de 16GB versie en 149 dollar voor de 32GB versie. Dit komt neer op zo’n 400 dollar korting per tablet. Helaas is de TouchPad bij ons niet te koop en de vraag is of dat überhaupt nog gaat gebeuren.

HP heeft de laatste maanden fors ingezet op de TouchPad, maar sinds HP eerder deze week bekendmaakte te stoppen met de webOS hardware en webOS als besturingssysteem wellicht te licenseren of verkopen wil natuurlijk niemand meer een TouchPad kopen. Wie legt er nou 500 dollar neer voor een tablet waarvan de toekomst van de software hoogst onzeker is? 99 dollar is dan een mooie prijs om dat risico te lopen. HP zou tot nu toe 20.000 tot 25.000 tablets verkocht hebben en er nog ruim 250.000 op voorraad hebben.

HP moet natuurlijk van de voorraad af, al is het met grote verliezen tot gevolg. Het produceren van de TouchPad kost namelijk zo’n 300 dollar, wat 200 dollar verlies per tablet betekent. Gisteren vernamen we al dat het team dat webOS binnen Palm en HP ontwikkelde nooit vertrouwen heeft gehad in de hardware en dit ook binnen het bedrijf kenbaar heeft gemaakt. Men wist dus da het risico groot was, maar desondanks werd de TouchPad op de markt gebracht. Helaas is dit een rap einde van het HP / webOS / TouchPad verhaal, maar hopelijk hebben niet het laatste van webOS gezien.

Bron: Precentral

Reacties (8)