Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad 3 uitgesteld vanwege Retina Display problemen’

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2011, 10:33 CategorieApple

Al sinds de lancering van de iPad 2 gaan er gerichten over een derde generatie met een hoger resolutie display. De meeste geruchten spraken tot nu toe over een Retina Display en een lancering ergens in het vierde kwartaal van 2011. Digitimes bericht vandaag dat Apple deze strategie gewijzigd heeft door een tekort een Retina Displays en  problemen met de achtergrondverlichting.

Het Retina Display moet de iPad 3 een resolutie heven van 2.048 bij 1.536 pixels en dus een grote stap voorwaarts zijn. Toch zou Apple nog twijfelen aangezien navraag bij leveranciers toont dat Apple orders geannuleerd heeft. De reden hiervoor is dat de displayfabrikanten – Samsung en LG – niet aan de grote vraag voor de displays kunnen voldoen. Daarnaast zou Apple twijfelen over de compatibiliteit van het hoge resolutie display met het dunne design van de tablet. Doordat het scherm groter is, is er meer achtergrondverlichting nodig, wat de tablet weer dikker maakt dan Apple graag zou zien. Mocht dit gerucht kloppen dan zien we de iPad 3 waarschijnlijk pas in 2012 verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.