Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PlayBook OS 2.0 uitgelekt: native e-mail, contacten en kalender apps?

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2011, 12:13 CategorieBesturingssystemen

De BlackBerry PlayBook is al een tijdje op de markt en helaas voor RIM is het nooit een groot succes geworden. Een van de redenen waarom de PlayBook door velen direct afgeschreven werd was het gebrek aan mogelijkheden voor consumenten die niet volledig BlackBerry ingericht waren. Zo ontbraken de native e-mail, kalender en contacten applicaties en de beloofde Android app player. RIM gaf aan hieraan te gaan werken en snel met updates te komen.

Er zijn al een tweetal grote updates uitgebracht, maar nog zonder grote aanpassingen. Vandaag zijn er screenshots van het op QNX gebaseerde PlayBook OS 2.0 uitgelekt welke tonen dat RIM nu wellicht met deze belangrijke aanpassingen gaat komen. Zo zien we een instellingen scherm met daarin de applicaties voor e-mail, agenda (kalender) en contacten. Hoewel je blijkbaar Exchange ActiveSync, IMAP, POP, CalDav, en CardDav accounts kunt toevoegen, lijkt het erop dat je geen ondersteuning krijgt voor BlackBerry Exchange Server of BlackBerry Internet Server accounts.

Het tweede screenshot toont nog iets nieuws. Zo zien we aan de linkerzijde een icon welke lijkt op een groene robot. Dit zou kunnen inhouden dat ook de Android App Player, waarmee PlayBook gebruikers Android applicaties kunnen gebruiken, gelanceerd zal worden met PlayBook OS 2.0. Wanneer we deze update kunnen verwachten is nogal onduidelijk. Eerder sprak een insider bij RIM over ergens in november terwijl een uitgelekte roadmap van software updates september aangaf.

Bron: Thisismynext


€ 99,00

op werkdagen voor 18:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nlKijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.