Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Vizio Tablet (video)

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2011, 11:34 CategorieAndroid

In januari presenteerde het Amerikaanse Vizio, wat we vooral kennen van de budget TV’s, haar eerste tablet. Sindsdien hebben we een hands-on video voorbij zien komen, maar verder hebben we er weinig van gehoord. Slashgear heeft deze week echter de eerste review gepubliceerd.

De Vizio tablet heeft een 8 inch display en draait op Android 2.3 Gingerbread. Over een paar maanden brengt Vizio een Android Honeycomb update uit. Verder beschikt de Vizio Tablet over 512MB aan werkgeheugen, 2GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader, een micro USB poort, een mini HDMI poort, 1080p ondersteuning, Bluetooth en Wifi. Dit alles krijg je voor een omgerekende prijs van 229,00 euro. Volgens Slashgear weegt de tablet wat aan de zware kant maar voet de bouwkwaliteit solide aan. Het display is een standaard LCD scherm met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels waardoor de kijkhoeken wat tegenvallen.

Het feit dat Vizio ook een grote speler is in de Amerikaanse TV markt zorgt voor een interessante feature op de tablet. Zo kan deze middels de geïntegreerde infrarood zender gebruikt worden als universele afstandsbediening voor je TV. Volgens Vizio kan 95 procent van je home cinema apparatuur met de tablet bediend worden. De Vizio Tablet biedt tal van geavanceerde afstandsbediening functies waardoor een dure universele afstandsbediening niet meer nodig is.

Video Vizio Tablet

Vizio heeft ervoor gekozen om een eigen schil over Android Gingerbread heen te leggen.

Video VIA Plus interface

Het mooie aan deze tablet is vooral de prijs. De prestaties zijn niet hoogstaand en vallen soms zelfs wat tegen maar je krijgt wel ontzettend veel features – zelfs Android Honeycomb – en aansluitingsmogelijkheden voor je geld. De Vizio Tablet is een echte budget tablet en perfect voor diegenen die een simpel entertainment apparaat willen hebben voor surfen op het internet, het bekijken van video’s en spelen van games.

Lees de volledige review bij Slashgear

  • Delen:

Reacties

  1. wil de groot
    23 juni, 2012 om 21:19

    Ik heb een Vizio tablet. Werk op zich goed. Heb nu problemen met het opladen het stopcontactje (vrouwtje) is defect. Ik gebruik de ingang recht. Ernaast (links dus) is ook een ingang. Heb stille hoop dat ook werkt.Heb allerlei microkabeltjes uitgeprobeerd, maar niets past.
    Wie weet wat daar in moet?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.