Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 10.1 in Nederland kopen blijft mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2011, 9:44 CategorieAndroid

Nederland is de komende weken, zodra de lancering eind deze maand heeft plaatsgevonden, het enige land in Europa waar de Samsung Galaxy Tab 10.1 wel verkocht mag worden. Door een Duitse rechtbank is eerder deze week besloten dat de tablet niet meer verkocht mag worden door het schenden van patentrechten van Apple en het kopiëren van het design van de iPad.

De rechtbank in Nederland heeft gisteren echter besloten dat er geen overhaaste beslissingen genomen moeten worden. Voorlopig mag Samsung de tablet dus gewoon verkopen. Op 15 september wordt pas een uitspraak verwacht, waarna Samsung duidelijkheid heeft of de tablet gewoon in Nederland verkocht mag blijven worden. Het zou overigens goed kunnen dat Samsung wacht met de lancering tot de uitspraak van 15 september. Wanneer er een verbod opgelegd wordt zal dit op zijn vroegst op 13 oktober ingaan.

Samsung zou overigens graag met Apple willen spreken over het uitwisselen van patenten om zo een verbod te voorkomen. Samsung beschikt over enkele 3G patenten waar Apple volgens het merk inbreuk op maakt. Wanneer Apple de aanklacht doorzet zou Samsung hier wel eens mee kunnen gaan dreigen. Overigens gaat de rechtszaak in Nederland niet alleen over de Galaxy Tab 10.1, maar ook over smartphones uit de Galaxy series. Samsung zou op meerdere vlakken inbreuk maken op patentrechten en klakkeloos het design van Apple producten kopiëren.

Het is nu afwachten wat Samsung doet met de lancering van de Galaxy Tab 10.1. Wanneer Samsung besluit de tablet te introduceren in Nederland dan zou er goed een grote import run kunnen ontstaan vanuit andere landen. Wordt dus vervolgd..

Update 12/08 16.20: Samsung laat vandaag weten de Galaxy Tab 10.1 in ieder geval tot 15 september te verkopen in Nederland. Apple en Samsung hebben dit gezamenlijk afgesproken en in een persverklaring laten weten. Wanneer op 15 september besloten wordt dat het verkoopverbod ingaat dan zal dit vanaf 13 oktober van kracht zijn. (Bron: Tweakers)

Bron: Webwereld
Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.