Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung lanceert ChatON voor gratis versturen van berichten en media

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2011, 19:07 CategorieApplicaties

Samsung heeft vandaag een nieuwe concurrent gelanceerd voor de populaire WhatsApp applicatie. Met WhatsApp was het al mogelijk gratis berichten en media te versturen van het ene mobiele apparaat naar het andere, maar Samsung zegt met ChatON nog meer mogelijkheden te bieden. ChatON wordt in een basis versie en een geavanceerde versie gelanceerd en werkt op vrijwel alle platformen voor tablets en smartphones.

Je kunt met de applicatie niet alleen tekst uitwisselen, maar ook handgeschreven notities, agenda’s, contacten, teksten, foto’s en video’s. Daarnaast zal het met ChatOn ook mogelijk zijn op groepsgesprekken te voeren en wordt er een web-client gelanceerd zodat je op elke PC of laptop van de dienst gebruik kunt maken. Samsung zal de applicatie vooraf installeren op haar nieuwe smartphones en tablets en niet veel later introduceren voor alle mobiele platformen.

ChatON is beschikbaar in meer dan 120 landen en ondersteunt tot 62 talen. De basisuitvoering van de applicatie kenmerkt zich vooral door eenvoud. Hiermee kunnen tekst, afbeeldingen, agenda’s, contacten en emoticons onderling worden uitgewisseld via een makkelijk toegankelijke applicatie. Met de geavanceerde versie kun je rijkere contact uitwisselen. Zo kun je volgen hoe vaak je met je vrienden communiceert en ‘animation messages’ versturen met handgeschreven teksten, audiobestanden en afbeeldingen.

ChatON zal tijdens de IFA 2011 beurs volgende week officieel gepresenteerd worden waarna de applicatie geleidelijk uitgerold wordt.

  • Delen:

Reacties

  1. Piet
    30 augustus, 2011 om 15:53

    Handige app voor een tablet, zolang Whatsapp nog niet werkt hierop.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.