‘Samsung werkt aan 7 inch Super AMOLED HD tablet’

18 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
samsung-super-amoled

Als we het woord AMOLED horen zitten we rechtop in onze stoel. Deze displaytechniek van Samsung, met een hooog contrast en levendigere kleuren, is al verwerkt in diverse smartphones, maar een (Super) AMOLED tablet hebben we nog niet gezien. Maar, daar gaat wellicht binnenkort veranderen in komen. OLED-info heeft van bronnen uit de industrie vernomen dat Samsung wel degelijk werkt aan Super AMOLED HD displays voor smartphones en tablets.

Eerder dit jaar liet Samsung nog stellig weten in 2011 niet meer AMOLED displays voor tablets te zullen komen, maar snel na deze uistpraak verschenen er alweer geruchten over een mogelijke 7 inch Galaxy Tab met een Super AMOLED display. Volgens de bronnen van OLED-info zou Samsung deze herfst nog smartphones met een 5 tot 6 inch Super AMOLED HD display lanceren, wat zou kunnen refereren aan de Samsung Galaxy Q smartphone/tablet combinatie. Aan het eind van dit jaar zou er zelfs een 7 inch Super AMOLED HD tablet gepland staan. De nieuwe Super AMOLED HD techniek maakt gebruik van een hogere resolutie dan de techniek die Samsung vorig jaar presenteerde. Ook heeft Samsung nieuwe materialen voor het productieproces gebruikt en het productieproces geoptimaliseerd. Hierdoor is het produceren van deze displays 20 procent goedkoper dan Super LCD displays.

Laten we hopen dat er tijdens de IFA beurs 2011 begin volgende maand meer nieuws van Samsung zelf komt. Een Super AMOLED HD display zou in ieder geval niet misstaan in de huidige Galaxy Tab series.

Via: Netbooknews

Reacties (0)