Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp RW-T107 Android Gingerbread tablet uitgerust met NFC

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2011, 12:29 CategorieAndroid

Betalingen met je pinpas, creditcard of met contant zullen over een aantal jaar tot het verleden behoren. Er worden namelijk steeds meer technieken ontwikkeld om betalingen eenvoudig uit te voeren via mobiele apparatuur. Sharp heeft haar RW-T107 Android Gingerbread tablet met een van deze technieken, NFC (Near Field Communication), uitgerust.

Wanneer je mobiele telefoon of tablet uitgerust is met een NFC reader dan kun je draadloos betalingen verrichten door de smartphone of tablet dichtbij een NFC betaalpunt te houden. Via je elektronische portemonnee wordt dan de betaling afgeschreven. Je gebruik je mobiele apparaat dus eigenlijk als creditcard. De Sharp tablet is de eerste tablet die over deze techniek beschikt. Momenteel is de tablet alleen te koop in Japan en werkt deze alleen met de Japanse FeliCa creditcards, maar dit zal in de toekomst uitgebreid worden. Naast betalingen kan de NFC techniek ook gebruikt worden om bijvoorbeeld klantenkaarten, lidmaatschappen en identiteitsbewijzen te lezen. Toch is het lastig te techniek te gebruiken met je 7 inch tablet en lijkt het handiger een smartphone bij je te hebben die je even langs de lezer haalt om te betalen.

Nog even over de tablet zelf; deze beschikt over een 7 inch display, draait op Android Gingerbread, en beschikt over microUSB, HDMI en 3G.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.