Sony presenteert Tablet P en Tablet S officieel, prijzen bekend

31 augustus 2011 2 Minuten 0 Reacties
Sony-Tablet-S2

Sony heeft vandaag tijdens de IFA 2011 beurs haar eerste tablets gepresenteerd. De Tablet S en Tablet P combineren volgens Sony hardware, content en netwerkdiensten met gebruiksvriendelijkheid om een enerverende nieuwe wereld te creëren van netwerkentertainment. Veel van de details over beide tablets zijn we de laatste weken al te weten gekomen, maar we hebben inmiddels ook de prijzen.

Sony Tablet S

Deze tablet met een 9.4 inch touchscreen moet eind september in de Nederlandse winkels liggen. De tablet beschikt onder meer over een Tegra 2 dual-core processor, Wifi, Bluetooth en de Sony TruBlack displaytechniek. De Tablet S weegt zo’n 600 gram (Wifi versie) en door het asymmetrische ontwerp is de tablet volgens Sony urenlang comfortabel gebruiken. De tablet heeft heeft comfortabele ligging in de hand door een verlegd zwaartepunt, wat je vooral merkt wanneer je een boek leest of film bekijkt. Sony zal voor de Tablet S een speciale houder lanceren waarmee je de tablet kan transformeren in een fotolijstje of klok. Nast een Wif-only model zal Sony eind september ook een Wifi plus 3G variant lanceren.

Sony Tablet P

De Sony Tablet P wifi-only variant zal vanaf november verkrijgbaar zijn, al zal dit niet in Nederland zijn. Wij krijgen voorlopig alleen de mogelijkheid het Wifi plus 3G model te kopen. Deze tablet beschikt over twee displays van 5.5 inch en heeft een opvouwbaar ontwerp. De Tablet P weegt zo’n 372g, heeft een Tegra 2 processor en is te verbinden met Wifi en 3G mobiele netwerken. Het dubbele display is op te vouwen tot een afmeting van 79x180x26mm, waardoor hij gemakkelijk in de binnenzak past. Het Wifi-only model werkt op de laatste versie Android 3.1 (later te updaten tot Android 3.2) en de Wifi plus 3G modellen draaien reeds op Android 3.2 bij lancering.

De twee displays bieden verschillende functies. Zo kun je het ene display gebruiken als afstandsbediening wanneer je op het andere een video bekijkt. Ook kun je op het onderste display typen op een keyboard terwijl de e-mail in het bovenste display zichtbaar is. Natuurlijk zijn beide schermen ook samen te voegen tot één geheel voor bijvoorbeeld het browsen op het internet.

Quick View en Quick Touch

Door de combinatie van de Quick View en Quick Touch technologieën worden websites efficiënter geladen en kun je sneller surfen. De eerstgenoemde techniek zorgt ervoor dat afbeeldingen eerder worden dan scripts waardoor pagina’s sneller lijken te laden. De tweede techniek analyseert je vingerbewegingen en probeert hierop in te spelen. De reactietijd van het scherm wordt hierdoor verhoogd.

Beide tablets zijn aan de voor- en achterkant uitgerust met camera’s voor het maken van foto’s en video’s. Qua aansluitingsmogelijkheden beschikt je over een (micro)USB 2.0 poort en een SD card reader. Beide tablets zijn ook uitgerust met de TruBlack technologie van Sony. Met behulp van deze techniek wordt weerkaatsing van licht verminderd, moet het contrast hoger liggen en moeten de kleuren levendiger weergegeven worden.

Reacties (0)