Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony presenteert Tablet P en Tablet S officieel, prijzen bekend

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2011, 18:52 CategorieAndroid

Sony heeft vandaag tijdens de IFA 2011 beurs haar eerste tablets gepresenteerd. De Tablet S en Tablet P combineren volgens Sony hardware, content en netwerkdiensten met gebruiksvriendelijkheid om een enerverende nieuwe wereld te creëren van netwerkentertainment. Veel van de details over beide tablets zijn we de laatste weken al te weten gekomen, maar we hebben inmiddels ook de prijzen.

Sony Tablet S

Deze tablet met een 9.4 inch touchscreen moet eind september in de Nederlandse winkels liggen. De tablet beschikt onder meer over een Tegra 2 dual-core processor, Wifi, Bluetooth en de Sony TruBlack displaytechniek. De Tablet S weegt zo’n 600 gram (Wifi versie) en door het asymmetrische ontwerp is de tablet volgens Sony urenlang comfortabel gebruiken. De tablet heeft heeft comfortabele ligging in de hand door een verlegd zwaartepunt, wat je vooral merkt wanneer je een boek leest of film bekijkt. Sony zal voor de Tablet S een speciale houder lanceren waarmee je de tablet kan transformeren in een fotolijstje of klok. Nast een Wif-only model zal Sony eind september ook een Wifi plus 3G variant lanceren.

Sony Tablet P

De Sony Tablet P wifi-only variant zal vanaf november verkrijgbaar zijn, al zal dit niet in Nederland zijn. Wij krijgen voorlopig alleen de mogelijkheid het Wifi plus 3G model te kopen. Deze tablet beschikt over twee displays van 5.5 inch en heeft een opvouwbaar ontwerp. De Tablet P weegt zo’n 372g, heeft een Tegra 2 processor en is te verbinden met Wifi en 3G mobiele netwerken. Het dubbele display is op te vouwen tot een afmeting van 79x180x26mm, waardoor hij gemakkelijk in de binnenzak past. Het Wifi-only model werkt op de laatste versie Android 3.1 (later te updaten tot Android 3.2) en de Wifi plus 3G modellen draaien reeds op Android 3.2 bij lancering.

De twee displays bieden verschillende functies. Zo kun je het ene display gebruiken als afstandsbediening wanneer je op het andere een video bekijkt. Ook kun je op het onderste display typen op een keyboard terwijl de e-mail in het bovenste display zichtbaar is. Natuurlijk zijn beide schermen ook samen te voegen tot één geheel voor bijvoorbeeld het browsen op het internet.

Quick View en Quick Touch

Door de combinatie van de Quick View en Quick Touch technologieën worden websites efficiënter geladen en kun je sneller surfen. De eerstgenoemde techniek zorgt ervoor dat afbeeldingen eerder worden dan scripts waardoor pagina’s sneller lijken te laden. De tweede techniek analyseert je vingerbewegingen en probeert hierop in te spelen. De reactietijd van het scherm wordt hierdoor verhoogd.

Beide tablets zijn aan de voor- en achterkant uitgerust met camera’s voor het maken van foto’s en video’s. Qua aansluitingsmogelijkheden beschikt je over een (micro)USB 2.0 poort en een SD card reader. Beide tablets zijn ook uitgerust met de TruBlack technologie van Sony. Met behulp van deze techniek wordt weerkaatsing van licht verminderd, moet het contrast hoger liggen en moeten de kleuren levendiger weergegeven worden.

Entertainmentmogelijkheden

Voor eind 2011 zal Music Unlimited muziekdienst met meer dan tien miljoen nummers bereikbaar zijn via de Sony Tablets. Later zal ook Video Unlimited beschikbaar zijn voor het downloaden van films en series. Ook zijn de Sony Tablet S en Sony Tablet P de eerste PlayStation Certified tablets waarop originele PlayStation games zijn te spelen. Beide modellen worden geleverd met een aantal originele PlayStation games.

Sony introduceert ook een zogenaamde Personal Space cloud dienst waarmee je eenvoudig media e op je tablet kunt delen met vrienden en familie. Ook kun je toegang krijgen tot media die je middels andere apparatuur geüpload hebt. Met een druk op het ‘Favorites’-icoontje is onmiddellijk toegang tot video, muziek, games en andere content te krijgen zonder het opnieuw starten van één van deze applicaties.

Connectiviteit met andere apparatuur

Sony wil de tablets als midddelpunt van je home cinema en thuisnetwerk laten dienen. Zo kun je middels een DLNA connectie media van het ene apparaat naar het andere apparaat sturen binnen je thuisnetwerk. Een video op je Sony tablet is eenvoudig weer te geven op een TV met DLNA ondersteuning. De Sony Tablet S is uitgerust met een infraroodsensor en is te gebruiken als een volledig op maat gemaakte afstandsbediening voor meerdere toestellen, zoals een TV, Blu-ray speler en home cinema systeem. Beide toestellen zijn compatibel met de ‘Media Remote’ app waarmee je Sony apparatuur kunt bedienen via Wifi.

Prijs en beschikbaarheid

Tablet S (SGPT111) met 16GB geheugen en Wifi: 479,00 euro
Tablet S (SGPT112) met 32GB geheugen en Wifi: 579,00 euro
Tablet S (SGPT113) met 16GB geheugen en Wifi plus 3G: 599,00 euro
Tablet P (SGPT211) met 4GB geheugen en Wifi plus 3G: 599,00 euro
De Wifi-only Tablet P zal niet in Nederland te koop zijn

De eerste drie modellen worden eind september / begin oktober op de markt verwacht. De Tablet P zal pas begin januari in Nederland verschijnen. De Sony Tablet S is de komende twee weken exclusief op de website van Sony te bestellen. Ook voor informatie over de Tablet P kun je bij Sony terecht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.