Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony S2 Android tablet krijgt de naam Tablet P

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2011, 13:55 CategorieAndroid

Er wordt beetje bij beetje steeds meer bekend over de nieuwe Sony tablets welke volgende maand gelanceerd moeten worden. Eerder deze week vernamen we dat de S1 tablet met het 9.4 inch display omgedoopt is tot de Sony Tablet S en vandaag heeft ook de S2 tablet een echte naam gekregen. Het met twee 5.5 inch displays uitgeruste apparaat zal in de winkels liggen onder de naam Sony Tablet P.

De tablet weegt aan de lichte kant met in totaal 370 gram, beschikt over 512MB aan RAM geheugen (Tablet S heeft 1GB), 4GB aan opslaggeheugen, een Tegra 2 dual-core processor, een SD card reader om het geheugen uit te breiden, en Wifi connectiviteit. De Tablet P zou in Europa standaard over 3G connectiviteit beschikken. In tegenstelling tot eerdere berichten beschikken zowel de Tablet S als Tablet P over een 0.3 megapixel camera aan de voorzijde. De Tablet P wordt gezien als de ‘gaming tablet’ van de twee tablets. Zo kun je met het dubbele scherm eenvoudig games spelen met het onderste scherm als controller. Ook biedt de tablet naadloze integratie met de Sony PlayStation – vandaar de ‘P’. Beide tablets beschikken over Android Honeycomb als besturingssysteem.

Over de prijs en beschikbaarheid is nog steeds niks bekend, maar Sony zal alle informatie waarschijnlijk tijdens de IFA beurs volgende week naar buiten brengen. Overigens komt bovenstaande informatie uit de VS waardoor deze kan afwijken van de specificaties die Sony voor Europa in gedachten heeft. Zo werd eerder gesproken over een 16GB en 32GB variant van de Tablet P.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.