Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony’s S1 Android tablet krijgt de naam Tablet S

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2011, 19:05 CategorieAndroid

We weten weer iets meer over de Sony tablets die dit jaar nog gelanceerd moeten worden. Na een aantal teasers, uitgelekte informatie over de specificaties, hands-on ervaringen en uitgelekte screenshots is nu de officiële naam van de S1 tablet met een aantal officiële specificaties onthuld. De naam wijkt niet heel veel van de codenaam af want de tablet zal gelanceerd worden onder de naam Sony Tablet S.

Echt origineel en enerverend is het niet, maar de specificaties moeten dit zeker goedmaken. Zo wordt de Sony Tablet S gelanceerd met Android 3.1 als besturingssysteem en wordt de Ice Cream Sandwich update verwacht zodra Google het nieuwe besturingssysteem vrijgeeft. De tablet heeft een 9.4 inch display met een resolutie van 1.280 bij 769 pixels wat uitgerust is met LED achtergrondverlichting en Sony’s TruBlack techniek. Deze displaytechniek moet zorgen voor minder reflecties, levendigere kleuren en diepere zwart waarden. Andere unieke features zijn de ingebouwde infrarood zender en de DLNA compatibiliteit. Hiermee moet je alle apparaten in je thuisnetwerk of je home cinema systeem kunnen bedienen. Sony wil dus dat de Tablet S daadwerkelijk het middelpunt van alle elektronica in huis wordt.

Verder beschikt de tablet over een 3.0 0.3 megapixel camera aan de voorzijde, een 5.0 megapixel camera aan de achterzijde, een microSD card reader, muziek, film en e-book diensten, en Playstation certificering. De laatstgenoemde maakt het onder meer mogelijk verschillende games te spelen vanuit de PlayStation Suite en de tablet als controller te gebruiken. Ook worden er verschillende accessoires gelanceerd zoals een draadloos keyboard, een dock en een micro-USB naar USB-host dongle.

Video: Sony tablet teaser – deel 5

Ook is vandaag deel 5 van de Sony tablet teaser reeks door Sony online gezet. We hoeven het er niet heel lang meer over te hebben, maar zoals veracht zegt ook deel 5 weer vrij weinig. Deel 5 is het totale verhaal waarin alle teasers terugkomen. De video sluit af met de woorden ‘Open your imagination’ en dat zullen we dan ook maar doen. Het is natuurlijk wel weer prachtig gemaakt.

Verwacht wordt dat Sony tijdens de IFA 2011 beurs begin september de twee tablets officieel zal presenteren. Niet veel later zouden ze ook in de winkels moeten komen te liggen. Nu hebben we alleen nog meer informatie over de Sony S2 tablet met de dubbele displays nodig.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.