Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

TI gaat voor tablets die een hele dag meegaan zonder herladen

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2011, 15:27 CategorieHardware

Texas Instruments is nog geen grote speler in de tabletmarkt, maar daar moet de komende maanden verandering in komen. Zo kondigde het bedrijf deze week al aan een samenwerking aan te gaan met Google voor Android Ice cream Sandwich. Nu heeft de fabrikant van processors laten weten te werken aan een processor die ervoor moet zorgen dat je tablet werkelijk een hele dag meegaat.

Texas Instruments gaf tegenover Fudzilla aan dat we nog wel even op deze processor moeten wachten. Vanaf 2013 zou de chip in tablets verwerkt kunnen worden, welke dan vanaf vroeg in de ochtend tot laat in de avond meegaat met één keer opladen. Hoewel de batterijduur de laatste jaren flink verbeterd is komt het nog al te vaak voor dat je tegen het einde van de dag de oplader er weer bij moet zoeken. TI wil met de nieuwe processor ook bij extreem gebruik van een tablet – met alle toeters en bellen aan – een hele dag aan speelplezier kunnen bieden.

Door de chips en de hardware energie-efficiënter te maken denkt TI consumenten een hele dag zonder opladen te kunnen bieden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.