Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba komt met nieuwe ultradunne tablet tijdens IFA 2011

Geschreven door
Geplaatst op27 augustus 2011, 16:52 CategorieAndroid

Deze week heeft Toshiba Nederland bekendgemaakt dat de AT100, een andere naar voor de Thrive, tablet zeer binnenkort in Nederland in de schappen zal liggen. Maar, de trouwe lezers zullen zich herinneren dat er niet zo lang geleden een Duitse vertegenwoordiger was die liet doorschemeren dat de fabrikant ook een tweede tablet in Europa zou lanceren. Dit lijkt steeds realistischer te worden nu er daadwerkelijk foto’s van een ultradunne nieuwe Toshiba tablet opgedoken zijn.

Notebookitalia heeft de eerste afbeeldingen van de nieuwe tablet in handen weten te krijgen. Behalve de afbeeldingen is er niks bekend, maar Toshiba heeft de IFA 2011 beurs vaker gebruikt om de nieuwste tablet te presenteren. Wat we uit de afbeeldingen kunnen halen is dat de aansluitingen qua aantallen waarschijnlijk niet verminderd zijn maar dat Toshiba heeft gekozen voor de mini en micro varianten. De grootte van het display lijkt ook 10.1 inch te zijn, net als de Thrive. Volgens de collega’s van Notebookitalia zou de tablet draaien op het Android besturingssysteem.

De huidige AT100 (Thrive) tablet is 15.8mm dun en kijkend naar de afbeelding zou je zeggen dat de nieuwe tablet ergens rond de 9mm uit moet komen, wat nagenoeg zo dun zou zijn als de iPad 2 en Samsung Galaxy Tab 10.1. Ook het design lijkt er een stuk op vooruit te zijn gegaan met een geborsteld metalen afwerking.

Qua specificaties blijft het allemaal nog gissen, maar het zou zeker mooi zijn als Toshiba als een van de eerste fabrikanten de nieuwe Nvidia Tegra 3 ‘Kal-El’ processor in haar tablet zou verwerken. Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten. De eerste dagen van september zullen het uitwijzen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.