Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba Thrive tablet in Europa te koop als AT100 tablet

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2011, 19:43 CategorieAndroid

Na namen als Antares, AT300, Toshiba Tablet en Thrive is er nu dan ook een naam voor de Europese versie van de nieuwste tablet van Toshiba bekendgemaakt; de Toshiba AT100. Qua naam minder interessant dan de Amerikaanse Thrive tablet, maar qua specificaties net zo goed uitgerust. De AT100 zal eind augustus op de Nederlandse markt verschijnen.

Toshiba Nederland heeft ons vandaag laten weten dat de AT100 tablet in Nederland geïntroduceerd zal worden, maar het merk lijkt de exacte specificaties nog wat achter te houden. Eerder wist een vertegenwoordiger van Toshiba in Duitsland te melden dat de Europese versie van de Thrive tablet qua naam en specificaties zou afwijken. Op het eerste gezicht, en wat we uit de informatie van Toshiba kunnen halen, komen de specificaties overeen met de Thrive tablet. Zo beschikt de AT100 volgens Toshiba Nederland onder andere over Android 3.1 Honeycomb (met wellicht een snelle update naar 3.2), een 10.1 inch display, HD weergave, Wifi, de Tegra 2 dual-core processor, Toshiba’s Resolution+ beeldtechniek, ingebouwde USB en HDMI poorten, een camera aan de voor- en achterzijde, en een batterij die 7 uur mee moet gaan.

Ook meldt Toshiba dat er verschillende accessoires voor de AT100 beschikbaar zullen zijn. De AT100 heeft een zogenaamde Back Cover welke je naar eigen smaak kunt inwisselen voor een andere kleur: green apple, lavender bliss, raspberry fusion, blue moon, silver sky en zwart. Verder maakt het AT100 Multi-Dock met HDMI voor TV’s HD weergave op een HDTV mogelijk via een HDMI aansluiting. De AT100 Cover biedt daarnaast bescherming en doet dienst als standaard om prettig te typen en multimedia weer te geven.

Over de prijs wilde Toshiba nog niks zeggen maar de verwachting is dat deze rond de 500 euro ligt. Mochten er nog specificaties opduiken die afwijken van de Thrive tablet dan laten we dit vanzelfsprekend weten.
Kijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.