Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Update Samsung Galaxy tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2011, 10:33 CategorieAndroid

We wachten er al maanden op, maar er is nog steeds geen duidelijkheid. Waar blijven de nieuwe Samsung tablets? In het buitenland – denk aan Italië, de VS, Duitsland en Engeland – is de Galaxy Tab 10.1 al verkrijgbaar maar in Nederland moeten we het nog steeds doen met pre-orders.

We hebben natuurlijk Samsung Nederland gevraagd om een reactie, maar dat gaf ook weinig nieuws. Een bron bij een online winkel laat ons weten dat de Galaxy Tab 10.1 in ieder geval binnen 2 weken zou moeten arriveren. Samsung is overigens al wel stilletjes een online actie gestart waarbij je een gratis docking station krijgt bij aankoop van de tablet. Rondom de Galaxy Tab 8.9 is het nog stiller in Nederland, maar hier en daar kun je al een pre-order plaatsen. Deze tablet is ook in het buitenland nog niet verkrijgbaar, maar de verwachting is dat deze tablet half augustus in de UK te koop is. Nederland volgt waarschijnlijk in september.

Ook is de Galaxy Tab 10.1 in de VS gelanceerd met een pure versie van Android Honeycomb, terwijl we in Europa de Samsung TouchWiz UX standaard geïnstalleerd krijgen. interface Bezitters van een Amerikaanse Galaxy Tab 10.1 krijgen nu de kans hun tablet te updaten met de TouchWiz interface. Toch is het geen vrijwillige keuze aangezien je geen toekomstige updates meer krijgt wanneer je deze TouchWiz update niet doorvoert.

Kortom, het is nogal onduidelijk rondom de Galaxy Tabs, maar hopelijk geeft Samsung zeer snel meer duidelijkheid en kunnen we ook in Nederland gewoon naar de winkel om de dunste tablet ter wereld aan te schaffen. Mocht je niet kunnen wachten en als eerste de tablet willen hebben dan kun je al een pre-order plaatsen bij onder andere PDAshop, Dixons en Bol.com.

Ondertussen kun je hier alvast een review van de Galaxy Tab 10.1 bekijken.

Bron: Engadget (1) (2)

 • Delen:

Reacties

 1. T.A Blet
  05 augustus, 2011 om 13:23

  Ik heb zelf een 10.1v, mooie tablet maar de Samsung support is uitermate belabberd.
  Ik wilde ook de nieuwe 10.1 aanschaffen maar heb nu zo mijn bedenkingen.
  Pas in de derde week van Augustus leverbaar!
  Dan zou ik toch echt niet meer die verouderde 10.1 kopen.
  Met de Tegra 2 chip die niet eens videobestanden afspeelt zonder te converteren.
  De nieuwe generaties tablets staan al voor de deur met supersnelle chips en een uiterst nieuw Android besturingssysteem.
  Denkende aan de nieuwe Archos 10.1 en de nieuwe Asus Transformer 2, Xoom 2 etc…

  Het mag nu dan misschien de beste tablet zijn op de markt maar dan kan snel veranderen.Samsung realiseert zich dat ook en gaat nu zieltjes winnen door gratis dockingstations erbij te leveren.

  Heb nog even geduld zou ik zeggen, het is zo September/Oktober.
  600 Euro is niet niks, de Archos ligt straks voor rond de 400 Euro in de winkels.

 2. kgielis
  05 augustus, 2011 om 15:45

  En waarom denk je dat die Archos 10.1, Asus Transformer 2 en Xoom 2 zoveel beter zullen zijn ?
  Trouwens vooraleer die hier echt te koop zijn, zal het waarschijnlijk al 2012 zijn …

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.