Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: ASUS Eee Pad Slider vs Acer Iconia Tab A500

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2011, 17:45 CategorieAndroid

De ASUS Eee Pad Slider is een tablet waar we de komende tijd zeker rekening mee moeten gaan houden. De Slider beschikt over nagenoeg alle aansluitingsmogelijkheden, draait op de laatste versie van Android Honeycomb en bevat een geïntegreerd toetsenbord. Eerder deze maand hebben we de Eee Pad Slider al tegenover de Eee Pad Transformer gezet en nu is het de beurt aan de Acer Iconia Tab A500.

De Iconia Tab A500 is recent nog door EISA verkozen als de beste tablet in Europa, maar hoe houdt de tablet zichzelf staande tegenover de Eee Pad Slider. Tabletbite heeft de twee tablets naast elkaar gelegd en de belangrijkste features en functies vergeleken. Op het eerste oog zijn de tablets vergelijkbaar, met dezelfde aansluitingsmogelijkheden, dezelfde batterijduur, dezelfde Tegra 2 processor, Wifi, Bluetooth en 1GB aan RAM geheugen. Ook beschikken beide tablets momenteel nog over Android 3.1, maar krijgen ze ook beiden binnenkort een Android 3.2 update. De Eee Pad Slider wordt voorlopig alleen als 32GB versie uitgebracht terwijl de A500 ook als 16GB versie is gelanceerd.

Qua hardware zijn de verschillen klein, maar de Acer beschikt naast een volwaardige USB 2.0 aansluiting ook over een miniUSB poort. De Slider moet het doen met één volwaardige USB 2.0 aansluiting. Ook beschikt de Slider over een mini HDMI poort terwijl de A500 over een duurdere micro HDMI poort beschikt.

Qua bouwkwaliteit doen beide tablets niet veel voor elkaar onder, maar als we kijken naar het design dan is de Slider net iets chiquer en moderner. De breedte en de lengte van de tablets zijn nagenoeg hetzelfde, maar de ASUS levert in wat de dikte betreft. Maar, de oorzaak hiervan is vanzelfsprekend het geïntegreerde toetsenbord. Deze extra feature maakt de Slider ook zo’n 150 gram zwaarder.

De resolutie van het display is bij beide tablets 1.280 bij 800 pixels, maar de Slider beschikt over een IPS panel waar ook de Eee Pad Transformer en de iPad 2 mee uitgerust zijn. De A500 beschikt over een Wide viewing angle LCD display.

Video: ASUS Eee Pad Slider vs. Acer Iconia Tab A500

De keuze tussen deze twee tablets is net als bij de vergelijking tussen de Transformer en de Slider afhankelijk van het gebruik. Het keyboard voegt gewicht en dikte aan de Slider toe, al is het indrukwekkend hoe weinig dit is. Beide tablets zijn qua connectiviteit volledig uitgerust, alleen heeft de A500 het voordeel van een extra USB aansluiting. Voor het toetsenbord van de Slider betaal je overigens niets extra wanneer je de prijzen vergelijkt. De 32GB Iconia Tab A500 kost je momenteel nog rond de 499,00 euro terwijl de Slider ook te koop zal zijn voor 499,00 euro. Wil Acer ook hiermee kunnen concurreren dan zal de prijs van de A500 wat omlaag moeten. Aan de andere kant kun je ook gaan voor 16GB aan geheugen minder. Voor de 16GB versie betaal je namelijk 399,00 euro.

De Acer Iconia Tab A500 is al een tijdje in Nederland te koop in een 16GB en een 32GB variant. De Eee Pad Slider zal in september op de Nederlandse markt verschijnen in een 32GB variant. De 3G versie van de Acer Iconia Tab A500, de A501, is inmiddels ook in Nederland gearriveerd. Van de Eee Pad Slider wordt later dit jaar nog een 3G versie verwacht.

Welke tablet heeft jouw voorkeur?  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.