Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: De toekomstige tablet PC met transparant OLED display

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2011, 13:42 CategorieHardware

De tabletmarkt is nog jong, maar de technologische vooruitgang gaat tegenwoordig snel. Wat kunnen we in de toekomst qua tablets verwachten? Bestaat de tabletmarkt überhaupt nog? Wellicht zien we tablets evolueren in totaal vernieuwende mobiele apparaten of zijn het alleen de details van de tablet die aan veranderingen onderhevig zijn. Een van de belangrijke elementen van de tablet PC die zeker nog zal veranderen is het display.

Ook afgelopen jaar hebben we al meerdere soorten displays voorbij zien komen. Van standaard LCD displays met een resisitief touchscreen tot IPS displays met wijde kijkhoeken en een capactief touchscreen. De techniek die nu voor de deur staat is de OLED of AMOLED techniek. Dit soort displays moet zorgen voor een hoger contrast, levendigere kleuren en nog scherpere beelden. Dit is al behoorlijk dichtbij, maar wat zou de volgende stap zijn? De ontwikkelaars va Yankodesign hebben een transparant OLED display in gedachten dat nog meer mogelijkheden biedt.

Video: Concept Iris Tablet

Deze tablet PC gebruikt draadloze oplaadtechnieken, kan documenten scannen, teksten vertalen en kan dienen als een zeer efficiënte navigator. In de video wordt ook een applicatie getoond voor het ontworpen van je interieur met behulp van augmented reality en het is mogelijk het scherm in tweeen te delen om er samen gebruik van te maken. Hoe ver dit allemaal nog weg is blijft de vraag, maar een ding is zeker; als dit de toekomstige tablet PC is dan kijk ik daar in ieder geval naar uit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.