Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video: Demo Chrome browser voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2011, 19:56 CategorieBesturingssystemen

Hoewel Google eerder dit jaar heeft aangegeven voorlopig niet met een Chrome OS voor tablets te komen duiken er steeds meer bewijzen op dat er wel degelijk gewerkt wordt aan een speciale touch interface van het besturingssysteem. Vandaag is er een video opgedoken waarin een vroege versie van de browser interface getoond wordt, ontwikkeld met de Chromium open-source variant van de Google Chrome browser

In de video zien we de voor touch-apparaten geoptimaliseerde browser met het benodigde on-screen keyboard. De suggesties in de zoekfunctie worden getoond als touch-vriendelijke knoppen en menu elementen worden uitvergroot om navigatie met een touch-apparaat te vergemakkelijken. Google zou volgens eerdere berichten een eigen ‘Seaboard’ tablet gebruiken als referentietablet om de software te testen. Het is nog een zeer jonge versie en in 2011 hoeven we niks meer te verwachten van Google, maar dat er aan gewerkt wordt beloofd veel goeds. De mogelijkheden zijn er en wellicht dat de Chrome browser als losse applicatie voor tablets verschijnt.

 • Delen:

Reacties

 1. Robert
  09 augustus, 2011 om 10:47

  Dit is een browser… geen OS

  • Martijn
   09 augustus, 2011 om 11:47

   Je hebt gelijk. Het is aangepast :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.