Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

webOS tweemaal zo snel op de iPad 2 dan op de TouchPad

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2011, 16:31 CategorieBesturingssystemen

Gisteren gaf HP te kennen de hardwareproductie van webOS apparaten binnenkort stop te zetten. Als reden hierdoor gaf HP de tegenvallende resultaten in de consumentenmarkt en vooral de tegenvallende verkopen van de TouchPad. Toch wist HP blijkbaar van te voren zelf al dat de kans op succes klein was. Bronnen binnen het bedrijf hebben tegenover The Next Web aangegeven dat het webOS besturingssysteem tweemaal zo snel draaide op Apple’s iPad 2.

Niet alleen in de eerste reviews van de HP TouchPad werd gesproken over de matige prestaties. Ook binnen HP zelf zouden volgens de bronnen klachten geuit zijn over de hardware. Het team dat webOS ontwikkelde heeft het OS via een web applicatie in de browser van de iPad 2 kunnen laten draaien. Hier viel hen op dat de snelheid waarmee dit gebeurde vele malen hoger was dan op hun eigen TouchPad. Reden voor de slechte prestaties zou de verouderde hardware zijn, welke nog stamt uit een plan dat twee jaar geleden door Palm ontwikkeld is. Iedereen binnen het webOS team zou zelfs tegen de lancering van de webOS hardware geweest zijn.

De bronnen binnen HP wisten ook te melden dat HP al bezig was met de productie van de TouchPad Go, een 7 inch tablet met een mooier design en een betere gebruiksvriendelijkheid. Bij HP verwachtte men al dat deze tablet de verkopen van de TouchPad snel zou overstijgen. Het is onduidelijk wat er met deze 7 inch variant zal gebeuren.

Maar dat is niet alles. HP zou zelfs al een opvolger voor de TouchPad in de pijplijn hebben zitten. Deze tablet zou een stuk slanker worden en beschikken over een hoge resolutie display zoals het Retina Display. HMaar, dat is natuurlijk allemaal achteraf gesproken. De mobiele- en wellicht zelfs gehele consumententak van HP is verleden tijd en de focus ligt nu op het ergens anders onderbrengen of door ontwikkelen van de webOS software.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.