Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

253 miljoen tablets in 2016, waarvan de helft met 3G verbinding

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2011, 12:08 CategorieHardware

Analisten hebben het niet altijd bij het rechte eind, maar het is wel interessant om te zien wat de algemene verwachting is van tablets. De analisten van Juniper Research hebben berekend dat er in 2016 ongeveer 253 miljoen tablets verkocht zullen worden. Dit is bijna 5 keer zoveel tablets dan de 55.2 miljoen stuks die dit jaar verkocht zullen worden. Ook zal de helft van de 253 miljoen tablets in 2016 voorzien zal zijn van 3G connectiviteit.

Dat de tabletmarkt zal groeien naar deze aantallen lijkt een realistisch, maar het feit dat de helft voorzien zal zijn van 3G heeft zal wat meer voeten in de aarde hebben. Momenteel kiest het overgrote deel van de consumenten voor een Wifi-only tablet. Met een dergelijk model kan alleen via een Wifi verbinding toegang gekregen worden voor het internet. De 3G data-abonnementen die telecomproviders momenteel aanbieden zijn voor velen te duur en moeten ook nog eens naast een vaak duur telefoonabonnement aangeschaft worden.

Begin vorige maand plaatsen we al een artikel over de tegenvallende 3G tablet verkopen en de oplossing die we daarin aanhaalden was een zogenaamd persoonsgebonden of een familiegebonden abonnement. Het komt er op neer dat je een sim-kaart (wellicht meerdere) aanschaft met één abonnement waarmee je zowel op je laptop als op je smartphone en tablet online kunt. Dit abonnement bevat ook gelijk je kosten voor mobiel bellen wanneer je de telefoon gebruikt. Dit zou voor veel consumenten de ideale oplossing zijn. Je kosten blijven overzichtelijk, je hebt één abonnement, en door de combinatie van abonnementen in één abonnement zouden providers de kosten wellicht ook wat lager kunnen zetten.

Juniper Research geeft aan dat de introductie van deze ‘multi-device abonnementen’ geleidelijk aan zal plaatsvinden en de groei van 3G tablets zal stimuleren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.