Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon Appstore nu ook in Nederland te gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2011, 12:46 CategorieAndroid

Zonder persbericht of presentatie heeft Amazon de Appstore voor Android applicaties gisteren toegankelijk gemaakt voor consumenten buiten de VS. Zo kunnen we ook vanuit Nederland nu verschillende applicaties voor Android apparaten downloaden. De Appstore is overigens nog wel alleen in het Engels te gebruiken en voor het kopen van applicaties heb je een creditcard nodig.

Het internationaal openstellen van de Appstore zou kunnen betekenen dat Amazon bezig is met de voorbereidingen op de lancering van haar eerste tablet – of geavanceerde e-reader. Deze wordt waarschijnlijk wereldwijd gelanceerd en elke gebruiker heeft met de Appstore toegang tot dezelfde applicaties. De Kindle tablet, wat waarschijnlijk de naam van het apparaat wordt, zal draaien op het Android besturingssysteem maar is dermate aangepast door Amazon dat het amper te herkennen is als een Android apparaat. Wel kunnen nagenoeg alle Android applicaties erop gebruikt worden.

Verder zou de tablet volgens een eerste hands-on ervaring beschikken over een 7 inch display, Android 2.2 of een oudere versie, uitgebreide integratie met alle Amazon Stores en een single-core processor. Het is dus eigenlijk een geavanceerde e-reader, draaiend op Android. De prijs zou ergens rond de 250 dollar liggen en hiervoor zou je ook een Prime lidmaatschap van Amazon krijgen.

De Amazon Appstore is overigens ook de te downloaden als applicatie waarmee je op je tablet of smartphone apps kunt downloaden.

Bron: Electronista

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.