Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Amazon Kindle Tablet in november te koop voor 250 dollar’

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2011, 11:37 CategorieAndroid

We horen al maanden geruchten over twee Amazon tablets die klaarstaan om gelanceerd te worden, maar harde feiten hebben we nog niet vernomen. Toch lijkt nu een en ander bevestigd te worden door TechCrunch. Zij zeggen namelijk de zogenaamde Kindle Tablet al in handen te hebben gehad en informatie te hebben over de lanceerdatum en prijs.

Foto’s en video’s mochten er niet gemaakt worden dus probeert de schrijven van Techcrunch ons te laten inbeelden wat we kunnen verwachten. Zo zou de tablet een 7 inch capacitief display hebben, beschikken over een single-core processor en helaas, zoals we eigenlijk al verwachtten, een geavanceerde e-reader zijn. De eerste Amazon tablet wordt dus geen iPad-killer. Toch is de Kindle Tablet volgens die persoon die er even mee mocht spelen een ‘big deal’ met veel potentie.De Kindle Tablet wordt omschreven als een tablet die qua vormfactor veel weg heeft van de BlackBerry PlayBook en qua inhoud compleet geoptimaliseerd is voor Amazon’s mediadiensten en online shops.

Zo zou Android grotendeels aangepast zijn en amper herkenbaar zijn. Ook zouden er geen Android of Google applicaties op te vinden zijn en zelfs geen Android Market. Wat de versie van Android betreft heeft Amazon waarschijnlijk Android 2.2 of een eerdere versie gebruikt. Het zou ook echt een project van Amazon zijn waar Google helemaal niks mee te maken heeft.

In november moet de tablet gelanceerd worden voor een prijs van 250 dollar, maar de kans dat de tablet echt een big deal gaat worden lijkt met de dag kleiner te worden. Wellicht dat de 10 inch ‘Hollywood‘ tablet wel over deze capaciteiten beschikt, al geeft Techcrunch, in tegenstelling tot alle geruchten tot nu toe, aan dat deze tablet niet over een quad-core maar een dual-core processor zal beschikken. De ‘Hollywood’ tablet zou inmiddels teruggeschoven zijn naar begin 2012 om de 7 inch tablet de ruimte te geven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.