Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon onthult woensdag de “Kindle Fire” tablet

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2011, 9:36 CategorieAndroid

Een iPad killer zal het niet worden, maar morgen gaan we zien of Amazon de tabletmarkt wat spannender kan maken. Amazon heeft namelijk voor morgen ochtend (Amerikaanse tijd) een persconferentie aangekondigd met hoogstwaarschijnlijk de presentatie van haar eerste tablet, of geavanceerde e-reader. Techcrunch kwam eerder al met de eerste hands-on ervaringen en heeft nu meer details over het apparaat.

Naast dat de website van bronnen bevestigd heeft gekregen dat de eerste tablet van Amazon morgen gepresenteerd wordt heeft Techcrunch ook nieuw details te horen gekregen. Zo heeft Amazon voor de naam “Kindle Fire” gekozen om de tablet / e-reader te onderscheiden van de andere Kindle modellen. Het apparaat heeft verder een 7 inch display en lijkt qua uiterlijk op de BlackBerry PlayBook. Qua chip wordt er gebruik gemaakt van de dual-core Texas Instruments OMAP processor.

De Kindle Fire draait op het Android besturingssysteem maar is compleet naar Amazon’s eigen wensen aangepast. Ook is er volledige integratie met alle online diensten en stores die Amazon aanbiedt. In november zou de Kindle Fire voor een prijs rond de 250 dollar geleverd moeten kunnen gaan worden.

Of het nu een geavanceerde e-reader of een tablet is maakt niet heel veel uit. Het zal er ergens tussenin zitten. Amazon zal flink wat content deals bij de Kindle Fire geven waardoor het apparaat zeer aantrekkelijk is voor de gemiddelde tablet gebruiker en de echte e-reader fan. Morgen aan het eind van de middag weten we meer.

Overigens gaan er al langere tijd geruchten over een tweede tablet welke later zou moeten verschijnen. Dit model zou daadwerkelijk een volledige tablet zijn met de codenaam “Hollywood”. Het is niet duidelijk of Amazon morgen ook over dit model informatie zal geven.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.