Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verlaagt bestellingen iPad onderdelen

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2011, 16:26 CategorieApple

In het vierde wartaal van dit jaar zullen er minder iPad tablets van de band rollen aangezien Apple haar orders voor iPad 2 onderdelen verlaagd heeft. Het aantal geproduceerde iPad’s zal in het vierde kwartaal dan met 25 procent dalen, weet Bloomberg te melden op basis van een analyse van JPMorgen Chase. Op zich een opvallend bericht aangezien Apple tot op heden nog nooit de productie van een van haar producten verminderd heeft.

In plaats van 17 miljoen tablets  zullen er ‘slechts’ 13 miljoen geproduceerd worden. Waarschijnlijk heeft Apple inmiddels een voorraad opgebouwd die groot genoeg om in het vierde kwartaal en wellicht ook het eerste kwartaal van 2011 aan de vraag te voldoen. Aan de andere kant gaan er ook geruchten dat de vraag naar iPad’s verminderd zou zijn, al denkt JPMorgen Chase nog steeds dat Apple miljoenen iPad modellen zal verkopen in de komende maanden.

Ook hebben we eerder gezien dat Apple de productie van producten verlaagd wanneer er een nieuw model aan staat te komen, maar de iPad 3 wordt de komende maanden nog niet verwacht. De laatste berichten spreken van een lancering in de eerste drie maanden van 2012.

Andere onderzoeken tonen ook aan dat de iPad vrijbaan heeft de komende feestdagen. Android tablets zijn nog niet waar ze zijn moeten en andere besturingssysteem lopen veel te ver achter. De enige fabrikant die nog een rol van betekenis zou kunnen spelen is Amazon. Het bedrijf zal waarschijnlijk deze week haar eerste tablet(s) presenteren, welke draaien op Android maar voorzien zijn van een eigen Amazon interface en complete Amazon store integratie.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.