Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘De 10 inch Amazon Kindle Fire tablet komt dit jaar nog’

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2011, 19:43 CategorieAndroid

Twee dagen geleden presenteerde Amazon haar eerste tablet in de vorm van de 7 inch Kindle Fire, maar er zou binnenkort wellicht al een uitbreiding van de familie aan kunnen komen. Volgens Digitimes zou Foxconn, bekend als fabrikant van o.a. de iPad, momenteel voorbereidingen treffen voor een 10 inch Amazon tablet welke voor het einde van dit jaar nog verscheept moet worden.

Nou is dit niet de eerste keer dan we over een 10 inch tablet van Amazon horen. De meeste geruchten die we tot nu toe gehoord hebben gingen namelijk over twee Amazon tablets; een goedkopere 7 inch versie, met de focus vooral op software en media consumptie, en een duurdere maar veel uitgebreidere 10.1 inch tablet met als codenaam ‘Hollywood‘. Dit laatste model zou een volwaardige tablet moeten worden, zowel qua hardware als software.

Amazon zou de 7 inch Kindle Fire snel op de markt hebben willen brengen om dit jaar nog flink wat tablets te kunnen verkopen, zeker met de feestdagen in zicht. De tweede tablet zou moeten laten zien wat het bedrijf echt kan, met name met meer gespecialiseerde hardware, en een groter display bieden.

Natuurlijk is het nog maar een gerucht en we zouden het tegen kunnen spreken door te zeggen dat de hardware voor Amazon ondergeschikt is aan de software. Dat is het inkomen van het bedrijf en daar ligt de focus. De introductie van een nieuw groots product zo snel na het eerste product zou niet verstandig kunnen zijn. Maar, we gaan ongetwijfeld uiteindelijk een hele familie aan Kindle Fire tablets zien.

Bron: Android Community

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.