Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell gaat tablets maken met Baidu besturingssysteem

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2011, 13:34 CategorieAndroid

Baidu is in China een zeer grote speler in de zoekmachine markt en heeft haar eigen browser ontwikkeld, maar het bedrijf heeft nu ook aangekondigd met een eigen besturingssysteem voor mobiele apparaten te komen. Het Baidu Yi OS is in principe een op Android gebaseerd besturingssysteem met aanpassingen op het gebied van applicaties, uiterlijk en software. Voor de productie van tablets en smartphones met Baidu Yi Os heeft Dell inmiddels laten weten met Baidu samen te gaan werken.

Overigens heeft Dell geen specifieke informatie over de plannen gegeven maar anonieme bronnen weten te melden dat de eerste producten in november verwacht worden. Waarschijnlijk wordt het besturingssysteem alleen uitgebracht in Azie en zullen de producten van Dell en Baidu ook alleen daar verschijnen. Dell wil met de deal weer een poging wagen een grote speler in de markt voor mobiele apparatuur te worden. Met de eerder in Europa en de VS gelanceerde Streak 5 en Streak 7 lukt het de fabrikant niet een goede indruk achter te laten.

China is een van de grootste markten ter wereld met meer dan 900 miljoen potentiële klanten. De afzet van Dell in China groeide het eerste kwartaal van dit jaar al met 22 procent waardoor het bedrijf nu vol gaan inzetten op deze markt. zo introduceerde Dell recentelijk de Dell Streak 10 Pro in China. 

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.