Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste reviews Sony Tablet S Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2011, 11:34 CategorieAndroid

Gisteren heeft Sony haar eerste tablets onthuld in de vorm van de Tablet en Tablet P. De Tablet P laat voorlopig nog even op zich wachten maar de Tablet S zal binnenkort al in de winkels liggen. Meteen na de presentatie verschenen de eerste reviews van de Sony Tablet S, welke onder embargo eerder gemaakt werden, online. Hieronder vind je de eerste review video’s en een korte samenvatting van de eerste reacties.

De Sony Tabet S draait op het Android 3.2 Honeycomb besturingssysteem (3G versie standaard, andere versies via update), beschikt over een Tegra 2 processor en een 9.4 inch IPS LED display, heeft 1GB aan RAM geheugen en is verkrijgbaar in een 16GB of 32GB variant, met of zonder 3G connectiviteit. Qua aansluitingen krijg je een volwaardige SD card reader en een microUSB poort. Het unieke aan de Tablet S is wel het design wat lijkt op een opgevouwen magazine. Volgens Sony moet dit voor een optimale houvast zorgen en ook een betere kijkhoek wanneer de tablet op een tafel ligt.

In de eerste reviews wordt vooral het design geprezen maar is men er tegelijkertijd kritisch over. De tablet ligt zeer comfortabel in de hand, zelfs wanneer je hem langere tijd vasthoudt. Natuurlijk is de tablet niet zo dun als de Galaxy Tab 10.1, maar absoluut comfortabeler. Ook in portrait modus is de tablet gemakkelijk in de hand te houden zonder vermoeid te raken. Nadeel van het design is dat je de tablet, wanneer geplaatst op een tafel, in portrait modus nooit helemaal vlak krijgt. Dit maakt op deze manier werken lastig. Ook het typen met je duimen wanneer je de tablet in beide handen houdt lijkt net zo lastig te zijn als bij andere tablets. De materialen die gebruikt zijn roepen verschillende reacties op. Kortom, het design is gewaagd en vernieuwend maar niet voor elk gebruik even positief.

Het display met de TruBlack techniek van Sony maakt een goede indruk. Zwart waarden zijn daadwerkelijk diep, kleuren zijn realistisch en het contrast ligt hoog. Een ander positief punt is de batterijduur. De Sony Tablet S gaat bij intensief gebruik tussen de 7 en 10 uur mee op een volle batterij, wat vergelijkbaar is aan de iPad 2. Over de camera’s wordt gezegd dat deze op gemiddeld niveau liggen, net als bij vele andere tablets.

Qua software is het Honeycomb wat we tot nu toe kennen, in een 3.2 uitvoering. We zien dus ook de gebreken van het besturingssysteem terug. Daarnaast heeft Sony zelf wat kleine aanpassingen gedaan. Zo heeft het applicatiescherm een make-over gekregen en heeft Sony een aantal shortcuts op het homescreen gezet. Ook de muziek- en videospeler zijn aangepast naar de smaak van Sony. Laatste punt is dat Sony een ‘favorieten’ tab heeft toegevoegd aan het menu waarmee je snel toegang krijgt tot games, muziek en websites.

Een interessante feature is de aanpassingen die Sony gedaan heeft aan de browser. Sony heeft twee technieken toegevoegd die ervoor moeten zorgen dat het touchscreen sneller reageert op je vingers en dat pagina’s sneller laden. De reviews waren op dit punt zeer positief. Zelfs in vergelijking met tablets als de Galaxy Tab 10.1 wist de Tablet S pagina’s veel sneller in te laden en was de internet-ervaring beter.

Wel wordt er gewaarschuwd voor de krasgevoeligheid van het display en van de complete hardware. Het is dan ook aan te raden snel een sleeve of case voor de tablet aan te schaffen.

Kortom, men is zeer positief over de Sony Tablet S. Wanneer er negatieve punten aangehaald worden dan zijn deze vooral veroorzaakt door Android Honeycomb wat nog steeds niet optimaal werkt.

De Tablet S is momenteel reeds te bestellen, exclusief via de webshop van Sony. Hieronder vind je de prijzen en modellen.

Tablet S (SGPT111) met 16GB geheugen en Wifi: 479,00 euro
Tablet S (SGPT112) met 32GB geheugen en Wifi: 579,00 euro
Tablet S (SGPT113) met 16GB geheugen en Wifi plus 3G: 599,00 euro

Bronnen: Android Community, Engadget, Laptopmag, Gizmodo, Thisismynext


De Sony Tablet S is momenteel exclusief te bestellen in de webshop van Sony  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.