Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google en Intel gaan samenwerken voor Atom tablets en smartphones

Geschreven door
Geplaatst op13 september 2011, 20:53 CategorieAndroid

Op hetzelfde moment dat Microsoft de eerste producten met Windows 8 toonde gaven Google en Intel samen een persconferentie tijdens het IDF (Intel Developer Forum) 2011. Hier lieten beide bedrijven weten samen te werken om alle toekomstige versies van het Android besturingssysteem te optimaliseren voor Intel’s Atom processor. In 2012 zouden de eerste tablets en smartphones met Intel chip op de markt moeten verschijnen.

Ook werd gelijk de daad bij het woord gevoegd en toonde Intel de eerste Medfield tablets met Android Honeycomb als besturingssysteem. Intel wil met deze samenwerking eindelijk een grote stap kunnen maken in de tablet en smartphone markt waar tot op heden de ARM processors het voor het zeggen hadden. Eerder poogde de chipfabrikant met een eigen aanpassing van Android dit mogelijk te maken, maar met een geoptimaliseerd softwarepakket vanuit Google staat de deur in ieder geval een stuk open.

Video: Intel’s Medfield smartphones en tablets

De tablet die in de bovenstaande video gedemonstreerd wordt draait op Android 3.2 Honeycomb en heeft een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels.

Het is nog niet duidelijk welke fabrikanten gebruik zullen gaan maken van een Intel Atom (de nieuwste versie Medfield genaamd) chip voor hun Android tablet. De concurrentie op de tablet markt wordt in ieder geval een stuk heviger, zeker nu Microsoft zojuist heeft aangekondigd haar Windows platform compatibel te maken met de ARM processor, welke tot op heden alleen in Android tablets te vinden was.

Een vraag die nu wel opkomt is wat er met MeeGo staat te gebeuren. Kunnen we Intel nog steeds aan de belofte die ze in mei deed houden? Daar liet het bedrijf weten dit jaar nog MeeGo tablets te presenteren, naast een aantal Android tablets. Wellicht heeft deze samenwerking de aandacht van Intel compleet verschoven naar Android en zien we MeeGo niet meer terug.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Reacties

  1. sam
    13 september, 2011 om 22:25

    Ik heb geen idee over Meego maar weet wel dat dit een welkome ontwikkeling moet zijn voor Intel, die hebben het volgens mij nogal zwaar de laatste paar jaar op de tablet markt. En op zich een goede zaak dat Android meerdere architecturen gaat ondersteunen, al zullen ze natuurlijk hard moeten werken om niet een soort Microsoft Drivers fail #2 te worden.

    Maar in principe zie ik dit dus als positief nieuws

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.