Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HTC Flyer krijgt Honeycomb update

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2011, 21:55 CategorieAndroid

Waarschijnlijk hadden velen het niet meer verwacht, maar HTC komt blijkbaar toch echt met een Honeycomb update voor de Flyer tablet. HTC heeft als sinds de lancering van de Flyer beloofd met een update naar Honeycomb te komen zodra deze beschikbaar was, maar elke keer werd het weer uitgesteld. Tot op heden hebben gebruikers van de Flyer het moeten doen met Android 2.3 Gingerbread waarover HTC Sense interface gelegd is.

De reden dat HTC in eerste instantie voor Android 2.3 heeft gekozen en zo lang op zich heeft laten wachten lijkt simpel; De HTC Sense interface, welke belangrijk is voor de functionering van de Flyer en de Magic Pen, was waarschijnlijk gemakkelijker te integreren in Android 2.3 dan in Honeycomb. Bovendien heeft HTC ruim de tijd gehad om Sense te ontwikkelen voor Android 2.3 terwijl Honeycomb updates ons om de oren vlogen. Toch was Gingerbread misschien niet de juiste keuze van HTC. In onze review van de Flyer was het besturingssysteem een van de grote minpunten en voor potentiële kopers moet het gebruik van een ‘ouder’ besturingssysteem ook geen vertrouwen hebben gegeven. HTC had beter iets langer kunnen wachten met de lancering om met Honeycomb te kunnen komen.

Inmiddels is de eerste versie van de update voor de tablet versie van het besturingssysteem dus uitgelekt en zelfs al te downloaden op MoDaCo. Toch is het niet aan te raden de update door te voeren aangezien het waarschijnlijk nog een vroege en onofficiële versie betreft. Nu deze klus geklaard lijkt te zijn kan de Honeycomb update binnenkort uitgerold worden. HTC heeft overigens nog niet gereageerd op het uitlekken van de update. Een datum voor de uitrol blijven we je dan ook schuldig.

In de VS heeft HTC reeds een nieuwe tablet op de markt gebracht. Dit model, de HTC Jetstream, beschikt over een 10.1 inch display en draait wel op het Android Honeycomb besturingssysteem.

Bron: Android CommunityKijk hier voor directe links naar alle populaire tablets

Kijk hier voor winkels die deze tablet met abonnement aanbieden

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.