Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Medion LifeTab gelanceerd, eind dit jaar te koop bij de Aldi

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2011, 16:19 CategorieAndroid

Na een maand van geruchten en teaser materiaal is de Medion LifeTab tablet vandaag tijdens de IFA 2011 beurs gepresenteerd. Tegen de verwachting in gaat het maar om één 10 inch tablet. Wel heeft Medion ook een smartphone en een e-reader gepresenteerd. De tablet wordt voor kerst nog bij de Aldi in de schappen verwacht voor een prijs die waarschijnlijk op tussen de 350 en 400 euro ligt.

De LifeTab heeft een display van 10 inch met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Je zou wellicht verwachten dat een tablet van de Aldi niet over het nieuwste besturingssysteem beschikt maar de LifeTab is wel degelijk uitgerust met Android 3.2 Honeycomb. Daarnaast beschikt de tablet over 32GB aan intern opslaggeheugen, 1GB aan RAM geheugen, een camera aan de voor- en achterzijde, een USB en HDMI aansluiting. Wil je het geheugen uitbreiden kun je gebruik maken van de ingebouwde microSD card reader. Qua connectiviteit beschikt de LifeTab over Wifi en optioneel over 3G.

De tablet weegt wat aan de zware kant met 720 gram, maar dat nemen we maar op de koop toe.Waarschijnlijk zal de prijs voor het Wifi-only model op 349,00 euro liggen. Voor 3G connectiviteit betaal je 50 euro extra. De kans is groot dat de 3G versie aangeboden zal worden in combinatie met een data-abonnement van de Aldi. Daarnaast zullen de modellen ook gewoon te koop zijn via de Medion webshop.

Het moet gezegd worden dat de tablet voor Medion begrippen erg volledig is uitgerust. Nu is het afwachten of de kwaliteit (bouw, display, batterijduur, snelheid) ook boven verwachting zal zijn. Of ze de plank qua design hebben misgeslagen mag je zelf beoordelen.

Bron: Netbooknews

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.