Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Metro versie Windows 8 Internet Explorer ondersteunt geen Flash

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2011, 14:26 CategorieBesturingssystemen

Microsoft treedt in de voetsporen van Apple in de gedachten over Flash. De nieuwe Internet Explorer 10 in de Windows 8 Metro interface bevat namelijk geen Flash ondersteuning. Microsoft heeft aangegeven dat het zich met IE 10 wil focussen op  HTML5 en de browser plugin-vrij wil houden. De ervaring die plugins van de de dag bieden zou niet goed passen bij Metro style browsing en het moderne HTML5 web.

Toch hoef je het niet helemaal zonder Flash te stellen. De Internet Explorer die op de desktopversie van Windows 8 staat zal wel over deze ondersteuning beschikken. Naast het feit dat Microsoft de nieuwe browser ‘schoon’ wil houden zal het ontbreken van Flash ondersteuning ook zorgen voor een stabilere browser en een langere accuduur. Overigens heeft Adobe vorige week nog een nieuwe mediaserver voor content publishers aangekondigd waarmee Flash content ook zichtbaar wordt in browsers die geen Flash ondersteunen.

HTML5 is de techniek van de toekomst en de nieuwste browsers zullen allemaal langzaam aan de focus hiernaar gaan verleggen. Ook de grotere websites hebben inmiddels HTML5 versies van hun Flash content gemaakt en zullen in de nabije toekomst de volledige overstap maken.

In onze Podcast van deze week bespraken we onder meer het gebruik van Flash en HTML op tablets. Voor meer informatie over het nieuwe Windows 8 besturingssysteem kun je dit artikel lezen.

Bron: Building Windows 8 Blog

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.