Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Motorola komt met Xoom 2 en Xoom 2 Media Edition (foto’s)

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2011, 11:44 CategorieAndroid

Het is de week van de geruchten over Motorola tablets. Eerder deze week zagen we een ogenschijnlijk 7 inch tablet voorbij komen en gisteren lekte de eerste foto’s van de mogelijke 10.1 inch Xoom 2 uit. Een anonieme bron van Thisismynext meldt vandaag dat Motorola twee tablets zal lanceren als opvolgers van de Xoom; de Xoom 2 en de kleinere Xoom 2 Media Edition.

De 10.1 inch model zal qua specificaties een upgrade zijn van de huidige Xoom. Volgens de bron heeft de tablet een 10.1 inch HD IPS display met een anti-reflectie laag, een dual-core 1.2GHz processor, een 1GB RAM geheugen, een batterij die 11 uur meegaat en een design dat maar 8.8mm dik is. De Xoom 2 Media Edition lijkt iets interessanter met een schermgrootte van 8.2 inch, een HD IPS display en het gebruik van Gorilla Glass. Het chassis zou gemaakt zijn van aluminium en magnesium wat het gewicht verlaagt tot 430 gram.

Ook komt de Xoom 2 Media Edition met een infrarood zender (waar ook de Sony Tablet S mee uitgerust is) om home cinema apparatuur te bedienen en een ingebouwde subwoofer. Met al deze specificaties is het wat verwarrend dat Motorola plannen zou hebben deze tablet te willen plaatsen in de e-reader markt. Dat zou naar mijn idee tablet tekort doen. Maar, wellicht dat Motorola de Media Edition qua andere hardware en software minimaal uitrust om het inderdaad een geavanceerde e-reader te laten zijn.

Of de Xoom 2 Media Edition ook de kleinere tablet is die we eerder deze week zaken is niet duidelijk, al lijkt bovenstaande foto die Engadget in handen heeft gekregen verdacht veel op het model dat we eerder zagen. Ook toont de ‘over’ pagina de naam Flemming, wat volgens de bron van Thisismynext de codenaam van de Media Edition zou zijn. Uit de foto’s kunnen we halen dat de tablet in ieder geval draait op Android 3.2 Honeycomb. Wanneer je de tablet in portrait modus gebruikt is de camera bovenaan het display te vinden wat dus volgens Motorola de beste positie is waarin de tablet gebruikt kan worden.

Kortom, als we alles bij elkaar optellen komt er een 10.1 inch Motorola Xoom 2 en een kleinere – Motorola heeft blijkbaar gekozen voor een 8.2 inch display – Xoom 2 Media Edition.

Update: Engadget heeft nog een aantal foto’s van een anonieme bron ontvangen, waaronder bovenstaande. De bron liet ook weten dat beide modellen beschikken over een 5 megapixel camera, Android 3.2, en een profiel van ongeveer 9.3mm. Wat betreft de software zijn beide modellen volgens de bron nog absoluut niet af aangezien de tablet vaak crashen en opnieuw opgestart moeten worden. Het ziet er dus naar uit dat we de Xoom 2 modellen voorlopig nog niet hoeven te verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.