Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NEC onthult LaVie Touch Windows 7 tablet

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2011, 13:47 CategorieHardware

De meeste nieuwe tablets die gepresenteerd worden hebben niets wat ze uniek maakt ten opzichte van de concurrentie, maar sommigen bieden net dat beetje extra waardoor ze wel eens interessant zouden kunnen zijn. Zo heeft NEC in Japan een nieuwe tablet aangekondigd die draait op Windows 7 Home Premium. Hetgeen dat de tablet interessant maakt zijn de drie accessoires die meegeleverd worden.

De NEC LaVie Touch komt met een Multistation, een draadloze muis en een draadloos keyboard, de accessoires die men meestal toch aanschaft na een tablet gekocht te hebben. Het Multistation kan als standaard voor de tablet gebruikt worden middels een speciale gleuf, maar daarnaast bevat het apparaat een optische drive voor CD’s en DVD’s. De tablet zelf beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een Intel Atom Z670 1.5GHz processor.

Verdere specificaties zijn 2GB aan RAM geheugen, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde, Wifi, Bluetooth, een 64GB SSD, twee USB poorten, een HDMI aansluiting en een microSD card reader. De batterij moet een kleine 11 uur meegaan volgens NEC en de tablet weegt zo’n 730 gram. Over Windows 7 heeft NEC haar eigen ExTouch user interface gelegd voor een optimale tablet ervaring.

De NEC LaVie Touch, met accessoires, zal in Japan te koop zijn voor een omgerekend bedrag van ongeveer 900 euro. 

Bron: Techcrunch

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.