Nieuwe versie Android, Ice Cream Sandwich, verschijnt in herfst

08 september 2011 1 Minuut 3 Reacties
Google-android-Ice-Cream-Sandwich

Een van de vele nadelen van Android is fragmentatie. Dit houdt in dat het besturingssysteem inmiddels zoveel verschillende versies heeft dat zowel fabrikanten, applicatie ontwikkelaars als consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn versies voor het beeldformaat van smartphones en daarnaast hebben ook tablets inmiddels een aantal geoptimaliseerde versies gekregen. Google wil dit alles nu in één besturingssysteem samen gaan voegen onder de naam Android Ice Cream Sandwich.

Google’s Eric Schmidt heeft gisteren aangegeven dat we deze nieuwe versie van Android ergens in oktober of november kunnen verwachten. Ice Cream Sandwich moet het beste van de smartphone Android versies en het beste van de tablet Android versies integreren in een nieuw OS wat geschikt is voor alle schermformaten. Hoe ICS er exact uit gaat zien en wat de functionaliteiten gaan zijn blijft gissen, maar een goot voordeel voor de consument gaat zijn dat app ontwikkelaars meer duidelijkheid hebben en een grotere doelgroep krijgen door het gebruik van één platform over meerder (en uiteindelijk alle) Android apparaten.

Wat betreft het design zal Google grotendeels vasthouden aan wat ze ontwikkeld heeft in Android Honeycomb voor tablets. Daar zullen functies uit Android Gingerbread geïntegreerd worden om het OS zo optimaal mogelijk te maken voor beide apparaten. Een belangrijke vraag die bij vele huidige tablet en smartphone bezitters opkomt is of hun Android 3.x tablet en/of Android 2.x smartphone een update naar Ice Cream Sandwich zal krijgen.

De komende weken verwachten we langzaam aan meer details over Android Ice Cream Sandwich. De eerste apparaten met dit OS zullen waarschijnlijk nog voor eind dit jaar te koop zijn.

Bron: Android Community

Reacties (3)