Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie Android, Ice Cream Sandwich, verschijnt in herfst

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2011, 10:51 CategorieAndroid

Een van de vele nadelen van Android is fragmentatie. Dit houdt in dat het besturingssysteem inmiddels zoveel verschillende versies heeft dat zowel fabrikanten, applicatie ontwikkelaars als consumenten door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn versies voor het beeldformaat van smartphones en daarnaast hebben ook tablets inmiddels een aantal geoptimaliseerde versies gekregen. Google wil dit alles nu in één besturingssysteem samen gaan voegen onder de naam Android Ice Cream Sandwich.

Google’s Eric Schmidt heeft gisteren aangegeven dat we deze nieuwe versie van Android ergens in oktober of november kunnen verwachten. Ice Cream Sandwich moet het beste van de smartphone Android versies en het beste van de tablet Android versies integreren in een nieuw OS wat geschikt is voor alle schermformaten. Hoe ICS er exact uit gaat zien en wat de functionaliteiten gaan zijn blijft gissen, maar een goot voordeel voor de consument gaat zijn dat app ontwikkelaars meer duidelijkheid hebben en een grotere doelgroep krijgen door het gebruik van één platform over meerder (en uiteindelijk alle) Android apparaten.

Wat betreft het design zal Google grotendeels vasthouden aan wat ze ontwikkeld heeft in Android Honeycomb voor tablets. Daar zullen functies uit Android Gingerbread geïntegreerd worden om het OS zo optimaal mogelijk te maken voor beide apparaten. Een belangrijke vraag die bij vele huidige tablet en smartphone bezitters opkomt is of hun Android 3.x tablet en/of Android 2.x smartphone een update naar Ice Cream Sandwich zal krijgen.

De komende weken verwachten we langzaam aan meer details over Android Ice Cream Sandwich. De eerste apparaten met dit OS zullen waarschijnlijk nog voor eind dit jaar te koop zijn.

Bron: Android Community

 • Delen:

Reacties

 1. sam
  08 september, 2011 om 10:56

  Mooi, lijkt me ook wel tijd worden. Maar volgens mij is IceCream sandwich inderdaad de combinatie tussen zeg maar Honeycomb en Gingerbread maar is het schermverhaal nog niet zomaar opgelost. Zover ik het begrijp heeft google het makkelijker gemaakt om het juiste schermformaat “in te stellen” maar dan moet het natuurlijk nog wel gebeuren. Ik verbaas me nog bijna dagelijks over het aantal niet meer ondersteunde (dus geen updates) smartphones. Naja vanaf 2012 iig gaat het hopelijk een minder groot probleem worden.

  • Martijn
   08 september, 2011 om 11:32

   Het gaat er meer om dat apps ontwikkelt kunnen worden voor ale schermformaten. Je hoeft niet drie verschillende apps te ontwikkelen zeg maar.

   • sam
    08 september, 2011 om 11:46

    Nou het is volgens mij wel zo dat nog steeds er apart “binnen” de app voor de formaten ontwikkeld moet worden, het is alleen wat makkelijker gemaakt. Schalen uit zichzelf is dus niet echt mogelijk maar wel het definieren van een per device design (beetje zoals bij browsers die IE4 herkennen). Dus het is nog wel steeds extra weer voor devs om hun app voor veel apparaten beschikbaar te krijgen, maar een stap vooruit is het zeker.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.