Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Notion Ink Adam tablet krijgt Ice Cream Sandwich in november

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2011, 14:09 CategorieAndroid

Eind vorig jaar bracht het bedrijf Notion Ink een tablet op de markt die voor een sensatie moest gaan zorgen. Helaas werd de Adam tablet geplaagd door bugs, een slechte ondersteuning en trage levertijden waardoor het succes uitbleef. Maar, Notion Ink geeft niet op. Het bedrijf heeft al gezegd bezig te zijn met een opvolger voor de Adam tablet en deze week heeft CEO Rohan Shravan aangegeven dat Android Ice Cream Sandwich in november al naar de Adam tablet komt.

Daarmee bevestigde Notion Ink overigens meteen dat Google’s nieuwe Android besturingssysteem eind oktober gelanceerd zal worden. Ook gaf Rohan Shravan aan dat verschillende fabrikanten inmiddels al toegang gekregen hebben tot het besturingssysteem en druk aan het werk zijn om dit an te passen voor hun producten. Toch loopt het iets anders dan bij de eerste generatie tablets aangezien nu de Texas Instruments OMAP processors de voorkeur zouden krijgen van Google.

Tablets (en smartphones) die met een TI OMAP processor gelanceerd zijn of worden kunnen dan ook als eerste een update naar Android Ice Cream Sandwich verwachten. Daarna zijn de apparaten met processors als NVIDIA’s Tegra 2 (en Tegra 3) aan de beurt. Interessant is wel dat Notion Ink in november al met een update kan komen naar Ice Cream Sandwich en dan andere fabrikanten er vaak maanden over doen om hun update uit te brengen. Ook Notion Ink maakt gebruik van een eigen Eden UI schil en de Genesis App Store, welke aangepast moeten worden.

Bron: Phonearena

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.