Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook Acer en ViewSonic moeten Microsoft betalen voor gebruik Android

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2011, 18:10 CategorieAndroid

Microsoft zit, net als Apple, al een tijdje achter verschillende hardware fabrikanten aan voor het schenden van patentrechten in de door hun gebruikte software. Apple laat het op rechtszaken aankomen met onder andere Samsung maar Microsoft sluit luceratieve deals met fabrikanten om zo heel wat geld op te strijken. Deze week heeft de software gigant met Acer en ViewSonic afgesproken een bedrag per verkocht Android apparaat over te incasseren.

Het lijstje met fabrikanten waar Microsoft nu per verkocht product een mooi bedrag – 1 miljoen keer een paar dollar is toch mooi – van krijg groeit hard. Zo was het in april alleen nog HTC, maar inmiddels is het HTC, Itronix, Velocity Micro, Onkyo, Wistron, Acer en ViewSonic. Dat kan aardig in de papieren lopen voor deze merken, zeker gezien de marges op producten als tablets en smartphones steeds minimaler worden. ViewSonic moet niet alleen betalen voor Android apparaten maar ook voor apparaten met Chrome OS.

Microsoft gaat met deze deals absoluut niet achterover hangen. Het lijkt erop dat de software gigant regio voor regio bekijkt welke fabrikanten patenten schenden met producten. We wachten dus rustig af op de volgende deal. Overigens is Motorola een van de fabrikanten die niet zomaar toegeeft en beide bedrijven zijn nu dan ook in een juridische strijd verwikkeld. Fabrikanten als ViewSonic en Acer hebben waarschijnlijk niet de wil of de kracht om het op een rechtszaak uit te laten lopen.

Electronista weet ook nog te melden dat Microsoft mooiere deals zou sluiten met fabrikanten die zich willen vinden aan Windows Phone en Windows 7/8 producten, waar fabrikanten moeilijk nee tegen kunnen zeggen. Of het allemaal helemaal eerlijk gaat valt te betwijfelen maar volgens de laatste berichten zou Microsoft meer geld verdienen uit de verkoop van Android apparaten dan Windows Phone apparaten wat in principe weer genoeg zegt.

Bronnen: Electronista, Projectcafe

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.