Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Oudere Windows software niet compatibel met Windows 8 ARM tablets

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2011, 16:13 CategorieBesturingssystemen

Toen eerder deze week de eerste ervaringen met het Windows 8 besturingssysteem gepubliceerd werden gaven we al aan dat er onduidelijkheid bestond over de compatibiliteit van traditionele Windows software met verschillende versies van Windows 8. Windows president Steven Sinofsky heeft nu duidelijkheid gegeven door aan te geven dat software (programma’s) ontwikkeld voor oudere versies van Windows niet zal draaien op Windows 8 apparaten met een ARM processor.

Ook zal software speciaal ontwikkeld voor de x86 versie van Windows 8 niet compatibel zijn met onder andere tablets die draaien op een ARM processor. De oplossing is volgens Microsoft dat ontwikkelaars hun software en applicaties omzetten naar de ARM architectuur. Nieuwe applicaties die voor de Windows 8 Metro interface ontworpen worden zullen compatibel zijn met zowel x86 en ARM tablets. Sinofsky geeft als reden voor deze incompatibiliteit dat oudere software minder energie-efficient is, iets tegenwoordig een belangrijk punt is van tablets en laptops.

Ook zou het toestaan van de oudere software virussen en malware snel en gemakkelijk naar het nieuwe ecosysteem kunnen brengen. Dit wil Microsoft nu juist zo veel mogelijk voorkomen om het image van Windows wat op te schonen.

Simpel gezegd houdt de incompatibiliteit in dat de .exe bestanden die we kennen van Windows niet uitgevoerd kunnen worden op een tablet met een ARM processor als bijvoorbeeld NVIDIA’s Tegra 3 chip. Hopelijk komt Microsoft met een simpele oplossing om x86 software om te zetten naar de ARM architectuur aangezien dit het voor ontwikkelaars extra lastig maakt en consumenten met het probleem van oudere Windows software zitten wanneer ze een ARM tablet aanschaffen.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.