Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijs Samsung Galaxy Tab 7.7 ligt rond de 675 euro

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2011, 17:57 CategorieAndroid

Vorige week onthulde Samsung haar nieuwe Galaxy Tab 7.7 tablet en de Galaxy Note smartphone/tablet, maar over de prijzen en beschikbaarheid bleef het nog even gissen. Vandaag heeft Samsung in ieder geval voor de Scandinavische landen de prijzen en data bekendgemaakt, maar we worden er niet echt vrolijk van.

Zo zal de Galaxy Tab 7.7 in Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden voor een gemiddelde prijs van 675 euro te koop zijn, wat natuurlijk veel te hoog is om een groot marktaandeel te vergaren. Wanneer de Tab 7.7 voordelig wordt aangeboden met een aantrekkelijk abonnement valt er nog mee te leven, maar op deze manier zullen consumenten, ondanks het fraaie AMOLED display, snel kiezen voor de veel goedkopere iPad of een 7 inch tablet van bijvoorbeeld een Acer. Het prijsverschil met een tablet als de Acer Iconia Tab A100 ligt dan ook op zo’n 350 euro wat teveel lijkt voor extra’s als een AMOLED display en een slank design.

De Galaxy Note zal in de Scandinavische landen voor een prijs rond de 750 euro in de winkels liggen, wat v00r een smartphone (of tablet) natuurlijk ook behoorlijk wat geld is. Samsung vecht hiermee direct tegen de net zo prijzige iPhone.

De lanceerdatum van beide producten verschilt per land, maar waarschijnlijk verschijnt de Galaxy Tab 7.7 eind dit jaar en de Galaxy Note begin 2012.

Bron: Sammyhub • Delen:

Reacties

 1. Pletman
  07 september, 2011 om 3:17

  Ik wilde wel gaan voor de Note. Een minitablet om mee te nemen en toch je telefoon bij je hebben. Helaas is de Note veel te duur.

 2. sam
  07 september, 2011 om 10:55

  Hoewel ik niet veel weet over wat nu redelijk prijzen zijn voor smartphones (het klinkt mij allemaal als belachelijk veel) is dit voor de tablet in ieder geval te veel. Jammer want met een goed prijskaartje zie ik deze tablet wel een succes worden, ervanuit gaande dat hij ergens verkocht kan worden natuurlijk.

 3. Henk
  07 september, 2011 om 15:55

  Bezopen prijzen.daar koop je twee mooie laptops voor.hebben er twee plezier.
  Hoezo recessie,

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.