Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab 7.7: De eerste hands-on video’s

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2011, 20:52 CategorieAndroid

Vanmiddag heeft Samsung weer twee nieuwe modellen aan haar Galaxy reeks toegevoegd. Het ene model, de Galaxy Note, is een kruising tussen een smartphone en een tablet, maar het andere model is duidelijk een nieuwe Galaxy Tab. De nieuwe Galaxy Tab 7.7 heeft een 7.7 inch Super AMOLED Plus display dat qua pixeldichtheid aardig dicht in de buurt komt van het Retina Display van Apple.

Volgens Samsung moeten de kleuren van het scherm springen, details haarscherp weergegeven worden en moet zwart zo zwart als inkt zijn. Inmiddels zijn de eerste hands-on video’s tijdens de IFA 2011 gemaakt, waarvan je er hieronder een paar vindt. Enkele belangrijke elementen van de Galaxy Tab 7.7 zijn het Android 3.2 besturingssysteem, de 1.4GHz dual-core processor en een dikte van maar 7,89 millimeter. Meer informatie en specificaties vind je hier.

Uit de eerste hands-on video’s en ervaringen kunnen we halen dat de bouw van de Galaxy Tab 7.7 dik in orde is. Het metalen chassis geeft de tablet een premium gevoel en de tablet ligt schijnbaar comfortabel in de hand. Android 3.2 Honeycomb wordt versterkt door de TouchWiz interface van Samsung, welke netjes geïntegreerd is.

De Galaxy Tab 7.7 is zelfs uitgerust met een GSM modem zodat je de tablet ook als telefoon kunt gebruiken. Verder geeft Samsung aan dat de batterij minimaal 10 uur mee kan gaan, wat zou resulteren in een van de beste tablets op het gebied van uithoudingsvermogen.

De Galaxy Tab 7.7 ziet er gewoon net iets gelikter uit dan de eerder gelanceerde Galaxy Tab 10.1 en Galaxy Tab 8.9, vooral met de metalic look. Ook zou dit wel eens het ideale formaat voor veel mensen kunnen zijn aangezien de tablet mobiel is en tegelijkertijd goed gebruikt kan worden voor het kijken van een film, het typen van een e-mail of het lezen van een e-book.

Helaas heeft Samsung nog niks losgelaten over de beschikbaarheid en prijs van de Galaxy Tab 7.7, maar er gaan al geruchten over een prijs richting de 650 euro. Laten we hopen dat Samsung deze richting niet opgaat want dat zou zonde zijn voor een tablet met zulke grote potentie.

Bronnen: Slashgear, Engadget, Thisismynext  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.