Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung onthult Galaxy Note met 5.3 inch Super AMOLED display

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2011, 12:12 CategorieAndroid

Tijdens de IFA 2011 beurs in Berlijn heeft Samsung vandaag haar Galaxy Note onthuld. “Het is geen smartphone, geen tablet, maar een Note.” Dat waren de woorden van Samsung. Het apparaat met een 5.3 inch Super AMOLED display van 5.3 inch valt net tussen beide categorieën in en moet volgens Samsung een hele nieuwe categorie worden voor consumenten.

De resolutie van het Super AMOLED display is 1.280 bij 800 pixels wat voor zeer gedetailleerde beelden moet zorgen. Het AMOLED display moet levendige kleuren geven met een extreem hoog contrast. Verder beschikt de Galaxy Note over een 1.4GHz dual-core processor, 1GB aan RAM geheugen, een microSD card reader, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, en zoals de naam al zegt; een stylus – “S-Pen” – om notities te maken en diverse pen applicaties te gebruiken. Qua besturingssysteem neigt de Galaxy Note meer richting een smartphone met Android 2.3.5 Gingerbread.

Bovenop Gingerbread heeft Samsung weer haar eigen TouchWiz interface gelegd voor optimale functionaliteit. De tablet is ultralicht met maar 178 gram maar iets dikker dan de nieuwe Galaxy Tab 7.7 met 9,65mm.

Hands-on video’s Galaxy Note

Hieronder vind je de eerste hands-on video’s van de Galaxy Note smartpone/tablet. De stylus, oftewel S Pen, is natuurlijk een van de belangrijkste features van de Note. In de eerste hands-on ervaringen lijkt deze stylus wat lastig te bedienen, vooral door het gladde scherm. Samsung heeft aangegeven dat ze voor de S Pen de beste technieken in de markt heeft gebruikt en dat de pen zeer nauwkeurig en makkelijk te bedienen is.

Een groot voordeel van dit apparaat ten opzichte van de HTC Flyer is, naast natuurlijk het display, dat de stylus weggestopt kan worden in de tablet zelf. Bij de Flyer liep je altijd rond met een losse stylus in je handen of broekzak. Net als HTC dat deed voor de Flyer heeft Samsung een aantal applicaties en functies ontwikkeld speciaal voor de S Pen. Zo kun je notities maken op een website, handgeschreven e-mails versturen en natuurlijk ook tekenen. Samsung heeft ook aangegeven de S Pen applicatiecodes openbaar te maken zodat ontwikkelaars speciaal voor dit apparaat applicaties zullen gaan ontwikkelen.

Wat verder opvalt zijn de heldere en zeer gedetailleerde beelden door het AMOLED display. De kleuren springen uit het scherm en kijkhoeken zijn zeer wijd.

Wanneer de Galaxy Note op de Nederlandse markt verschijnt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.