Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung zal webOS niet overnemen van HP’

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2011, 14:08 CategorieBesturingssystemen

Nou, daar gaat weer een mogelijkheid voor de doorstart van webOS. Samsung heeft namelijk aangegeven geen enkele intentie te hebben om het webOS besturingssysteem over te nemen van HP. “Samsung zal nooit een deal als deze sluiten,” vertelde Samsung’s Chief Executive Officer Choi Gee Sung tijdens de IFA 2011 in Berlijn. Samsung wil zich focussen op haar eigen Bada besturingssysteem.

Vorige maand werd er flink gespeculeerd over een mogelijke overname van webOS door Samsung aangezien veel bedrijven zich tegenwoordig moeten versterken met een software portfolio om de concurrentie aan te kunnen, zowel op verkoop- als op patentengebied. Choi gaf aan dat dit absolute onzin is en dat Samsung bovendien alles in het werk stelt om de mogelijkheden van Bada te verbeteren. Het blijft dus onduidelijk wat er met webOS gaat gebeuren. Er worden nog andere bedrijven als HTC en Facebook genoemd voor een mogelijke overname, maar het zou zomaar kunnen dat HP de software in eigen beheer houdt en/of het licenseert aan een andere hardware fabrikant.

HP heeft vorige week nog aangekondigd met een grote software update te komen voor de TouchPad, wat toch aangeeft dat HP op de korte termijn webOS zal blijven ondersteunen en ontwikkelen. Aan de andere kant wil HP haar investering in webOS en Palm van 1.2 miljard dollar zo snel mogelijk terugverdienen. Een verkoop of licentiesysteem zou dus de meest logische stap zijn. HP zelf heeft nog steeds niet officieel gereageerd op vragen over de toekomst van webOS. Wel geeft het bedrijf telkens aan dat webOS gebruikers ondersteuning kunnen blijven verwachten.

Bron: Bloomberg

  • Delen:

Reacties

  1. sam
    02 september, 2011 om 19:34

    zeg ik toch jonguh :)

    Jammer :(

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.